Eurovision 2022 favorileri

Eurovision'a çok az bir süre kala gelin hep beraber bu yılın favorilerini inceleyelim.


Eurovision'a aşağı yukarı bir hafta kalmışken yarışmanın favorileri de belli olmaya başladı. Gelin hep beraber bu seneki Eurovision favorilerine bir göz atalım.


1- Ukrayna

Yaşadığı zor günlerden kurtulmak isteyen Ukrayna Eurovision 2022'nin en büyük favorisi. Kalush Orchestra'nın "Stefania" isimli şarkısıyla yarışmaya katılacak olan Ukrayna'nın güzel bir şarkı ile katıldığı aşikâr. Fakat beklentileri ne denli karşılayabileceklerini hep beraber izleyeceğiz.


2- İtalya

Mahmood ve Blanco'nun seslendirdiği "Brividi" ile Eurovision 2022 'de boy gösterecek olan İtalya yarışmanın favorilerinden biri. Fakat anket sitelerinde birinci Ukrayna ile aralarında ciddi bir fark olduğunu da belirtmeden geçmemem gerekir. Benim için yarışmanın tartışmasız en iyi şarkısı olan "Brividi" bakalım kürsüde kendine yer bulabilecek mi?


3- İsveç

Benim gerçekten hiç ama hiç beğenmediğim Cornelia Jakobs'un "Hold Me Closer" şarkısıyla temsil edilecek olan İsveç büyük bir kitle tarafından yarışmanın birinciliği için en büyük aday olarak gösteriliyor. Ben de bu yüzden İsveç'i görmezden gelemedim bu liste için ama benim için kürsüden çok uzaktalar.


4- Büyük Britanya

Genellikle her yıl Eurovision'dan hüsranla ayrılan Büyük Britanya bu sene sürpriz bir şekilde zirve için aday olabilecek ülkeler arasında gösteriliyor. Sam Ryder'ın seslendirdiği "Space Man" isimli şarkısını ben de çok beğendim. Umarım yarışmadan hak ettiği pozisyonda ayrılır ve böylece Büyük Britanya'nın şansızlığını da kırmayı başarabilir.


5- İspanya

Bu yıl yarışmada tam anlamıyla latin rüzgarları estirecek olan İspanya'da bu yılın favoriler arasında. Hareketli müziği ve kıvrak danslarıyla Chanel'in hepimizi çoşturacağı kesin fakat İtalya'dan evine birincilikle dönüp dönemeyeceği bir muamma. Açıkçası ben kazanmasına pek ihtimal vermiyorum ama bizi çok eğlendireceği için şimdiden teşekkür ediyorum.