Eurovision 2022 Top 5'im

Bu yıl Torino'da düzenlenecek olan Eurovision 2022 için 5 favori şarkımı paylaşıyorum.


Geçen yıl Maneskin'in harika performansıyla kazandığı Eurovision Şarkı Yarışması bu yıl Torino'da düzenlenecek. Bu yazımda bu yıl en beğendiğim 5 şarkıyı listelemek istedim.

5) Hollanda

Eurovision 2022 'de Hollanda'yı De Diepte şarkısıyla temsil edecek S10 Eurovision tahmin sitelerinde çoktan ilk 10'a girdi bile. Ayrılığı anlattı şarkısının özellikle melodisini ben çok sevdim. Bence ilk 5 'e girmeyi kesinlikle hak eden bir şarkı.


4)Birleşik Krallık

Sam Ryder'ın Space Man şarkısıyla yarışmaya katılan Birleşik Krallık yıllar sonra ilk defa iddialı bir şarkıyla katılıyor. Bakalım genellikle ülke jürilerinden düşük oylar Birleşik Krallık bu yıl bu durumu kırabilecek mi izleyip göreceğiz. Ama kazanamazsa bile Sam Ryder'ın bize güzel bir şarkı bıraktığı kesin.


3) Norveç

Jüri olsam şüphesiz 12 puan vereceğim Subwoolfer'ın Give That Wolf A Banana şarkısı bence çok eğlenceli ve klişe, yavaş, duygusal Eurovision şarkılarından çok farklı. Sahne performanslarıyla da kalbimde taht kuran Norveç'in ülke jürilerinden düşük puanlar alacağına neredeyse eminim fakat izleyicilerin verdiği oylarla geçen yıl Maneskin grubunun yaptığı gibi zirveye oturabileceğine dair bir umut var içimde. Umarım Subwoolfer kazanır ve hep beraber çok eğleniriz.


2) Estonya

Benim için bu yılın sürpriz adayı olan Estonya'nın temsilcisi Stefan Hope şarkısıyla Amerikan cowboy kültürünü Avrupa'ya getiriyor. Avicii şarkılarına benzettiğim ve anlamı lyricsleriyle ön plana çıkan Hope'a pek şans verilmese de ben bir sürprizle karşılaşabileceğimizi düşünüyorum. "I HOPE" ;)


1) İtalya

2019 yılında Soldi şarkısıyla şampiyonluğu kıl payı kaçıran Mahmood bu yıl şansını bir kez daha deniyor. Bu sefer işini şansa bırakmak istemeyen Mahmood'a bu yıl Blanco'da eşlik ediyor. Brividi ile Sanremo 2022' de birinciliğe uzanan ikili Eurovision'un da en büyük favorilerinden biri. Mükemmel bir şarkı olduğu tartışmaya kapalı olan Brividi'ye dair benim tek korkum geçen yıl da İtalya'nın kazanması ve insanların Eurovision'un iki defa üst üste aynı ülke tarafından kazanılmasına pek sıcak bakmama ihtimali. Bakalım izleyip göreceğiz ama Brividi yarışmayı kazanamasa da kolay kolay unutulacak bir şarkı olmayacak bence.