Evde Yapabileceğiniz Aktiviteler

Evden çıkmanın ateş pahası olduğu bugünlerde bütçenizi zorlamayacak hobi bulmak zor. Bu sebeple evde kalıp cebinizden para çıkmayacak.

Evden çıkmanın ateş pahası olduğu bugünlerde bütçenizi zorlamayacak hobi bulmak da oldukça zor. Bu sebeple evde kalıp cebinizden para çıkmayacak hobiler edinmek istiyorsanız size 6 hobi getirdim.


1- Oyun Oynamak

Hem arkadaşlarınızla hem de yalnız oynayabileceğiniz tonla oyun var. Masaüstü oyunlar çekici bir opsiyon olsa da günümüz teknolojisinde telefonlarımız ya da bilgisayarımızda oynayabileceğimiz oyunlar mevcut.

Tek kişilik, hikaye odaklı oyunları tercih edebileceğiniz gibi çok oyunculu oyunlara da yönelebilirsiniz. Telefon üzerinden oynanabilen tek kişilik, pek bilinmeyen oyunlara örnek olarak Darkrise verilebilir. Keyifle vakit geçirebileceğiniz bir rpg oyunu olan Darkrise'ı indirerek para harcamadan eğlenebilirsiniz.

Çok oyunculu, oldukça popüler oyunlardan biri olarak Pubg örnek verilebilir. Hem yeni kişilerle tanışabileceğiniz hem de arkadaşlarınızla eğlenceli vakit geçirebileceğiniz bir oyun olan Pubg, hem akıllı telefonlarda hem de bilgisayarlarda mevcut.


2- Yapboz Yapmak

Kimileri için eziyet olan bu hobi kimileri için vakit geçirmekten öte bir tutku. Tercihinize göre 50-2400 parça arasında yapbozlar bulunmaktadır. Bunları satın alıp evinizde birleştirebileceğiniz gibi telefonunuza indirip oynamaya başlayabilirsiniz.

Yapboz uygulamalarının fiziksel yapbozlardan en büyük farkı parçaları köşelerine göre ayırabilme olanağıdır. Tek bir tuşla yalnızca köşeleri göstermeyi seçebilir, yapbozu daha kolay bir şekilde tamamlayabilirsiniz. Ücretli ve ücretsiz olmak üzere yüzlerce yapbozu evinizin konforunda tamamlayabilirsiniz.


3- Spor Yapmak

Dışarıda koşmaktan ya da spor salonuna gitmekten çekinen veya üşenenler için evde egzersiz yapmak çekici bir seçenek. İnternetteki birçok videodan faydalanabileceğiniz gibi pek çok uygulamayı da kullanıp gelişiminizi yakından takip edebilirsiniz.

Vücudunuzun belirli bir bölgesine odaklanabileceğiniz uygulamalar ve egzersizleri seçerek istediğiniz bölgeyi çalıştırmayı başlayabilirsiniz.



4- Resim Yapmak

Özellikle okul zamanlarında derslerin geçmesi için deftere yaptığınız karalamaları daha profesyonel hale getirmeniz mümkün. Evde kaldığınız süre boyunca resim yapmak için ihtiyacınız olan iki şey var; kağıt ve kalem. Elbette, bunun için de pek çok uygulama mevcut. Daha profesyonel olanları sizden ücret talep etse de vakit geçirmek için kullanabileceğiz pek çok ücretsiz uygulama mevcut.

Ayrıca, basit ve eğlenceli çizimler yapabileceğiniz uygulamaları da tercih edebilirsiniz. Size nasıl çizmeniz gerektiğini gösteren bu uygulamalar başlangıç için motivasyonunuzu korumanıza yardımcı olabilirler.

Zaman geçtikçe gelişen kaleminizi gördükçe gurur duyulacak işler yaptığınız için kendinizle gurur duyabilirsiniz. Yaptığınız resimleri paylaşarak da ün kazanabilirsiniz. Kim bilir belki de hobiniz zamanla işinize dönüşür?



5- Dans Etmek

Dans etmek hem eğlenceli hem de vücudunuza iyi gelecek hobilerden biridir. Tüm stresinizi atabileceğiniz, moralinizi yükseltebileceğiniz bu hobiyi şiddetle tavsiye ediyorum. Yalnız başınıza deli gibi eğlenebileceğiniz gibi arkadaşlarınız ya da ailenizle de eğlencenin dibine vurabilirsiniz. Ya da sevgilinizle romantik dakikalar geçirebilirsiniz.

İstediğiniz gibi dans edebileceğiniz gibi internetteki videolardan koreografiler öğrenip dans pistinin sahibi olabilirsiniz. İlerideki işinizin dans etmek olup olamayacağını kim bilebilir?


6- Meditasyon Yapmak

Vücudunuzdaki tüm negatif enerjiyi temizlemek ya da doğru yerlere göndermenin yanı sıra kendinizi de tanımamızı sağlayacak hobilerden birine geldi sıra. Pek çok çeşidi olan meditasyon, hobiden öte bir yaşam tarzı olarak görülür. Herkesin gergin olduğu bugünlerde rahatlatıcı bir hobi edinmek hayatınızı oldukça kolaylaştıracaktır.

Pek çok uygulamanın yardımıyla her gün 10 dakika yaparak iç huzurunuza bir adım daha yaklaşabilirsiniz. Hayat kalitenizi artırıp içinizdeki korkulardan arınmanız mümkün.

İnternetteki pek çok videodan yararlanabileceğiniz gibi birçok uygulamayı da kullanabilirsiniz. Bu hobiyi ilginçleştirmek isterseniz farklı meditasyon çeşitlerini deneyebilirsiniz. Bu medistasyonlara her gün zaman ayırarak iç benliğimize ulaşabilir, hobimizden daha da keyif alabiliriz.

Evde kalmak herkesin hem hayali hem de korkulu rüyası olabilir. Tüm gün yatıp dizi izlemek de mükemmel bir hobi olabilir ancak yukarıda saydığım hobileri seçerken hem eğlenceli hem de faydalı olmasına dikkat etmeye çalıştım. Şunu da eklemeliyim ki yukarıda saydığım hobilerin birçoğunu ben de yapıyorum. Özellikle dans etmek ve oyun oynamak oldukça rahatlatıcı hobilerden.

Hobiler tek başına ya da arkadaşlarımızla yapabileceğimiz aktivelerdendir. Tek başımıza yaptığımızda bize keyif ve iç huzur verirken arkadaşlarımız veya ailemizle yaptığımızda bizi birbirimize yaklaştırır. Üstelik, birlikte yapılan aktiviteler yalnızca zaman geçirmemizi sağlamaz; aynı zamanda birbirimizi tanımamızı, yeni tanıştığımız kişilerle aramızdaki buzları çabucak çözmemizi sağlar.

Bugün evden çıkmadan edinebileceğiniz hobilerden bahsettim. Umarım bana olduğu gibi size de iyi gelirler.

Hep huzurlu olmanız dileğiyle.