Fantastic Mr.Fox

Keyifle izlenebilecek bir animasyon önerisi.

Büyük Budapeşte Oteli(The Grand Budapest Hotel) ve Fransız Postası(The French Dispatch) filmlerinin usta yönetmeni Wes Anderson’un yönettiği, “Yaman Tilki” (Fantastic Mr.Fox) filmi Roald Dahl tarafından kaleme alınan aynı isimdeki kitabın başarılı bir uyarlamasıdır. Wes Anderson’un ilk stop motion filmi olma özelliğini taşıyan bu animasyon bizlere yaş fark etmeksizin herkese hitap edebilecek bir seyir zevki sunuyor.

2009 yapımı olan bu stop motion animasyon filminin en cezbedici özelliklerinden biri de filmin seslendirme kadrosunda George Clooney(Mr.Fox), Merly Streep(Mrs.Fox), Bill Murray(Badger), Jason Schwartzmann(Ash) ve Willem Dafoe(Rat) gibi başarılı oyuncuların olmasıdır.

Filmin konusuna gelecek olursak baş karakter olan tilki Mr.Fox, ailesinin karnını doyurmak için üç zengin çiftçiye ait çiftliklerden hayvanlar çalar. Bu hırsızlıkların devam etmesi sonucunda tilkiden bıkan çiftçiler de, onu öldürmek için ellerinden gelen her şeyi yaparlar. Tüm bu kovalamacanın sonunda yakalanan tilki de bu güçlü çiftçilerin onu yakaladıkları yerden aklını kullanarak kaçmaya çalışır.

Fantastic Mr.Fox’a dair yorumuma gelecek olursak, filmi izlerken şahsen hiç sıkılmadığımı aksine çok eğlendiğimi söyleyebilirim. Özellikle Wes Anderson’un diğer filmlerinde de olduğu gibi yine bizlere çok zevkli renk paletiyle adeta bir görsel şölen sunuyor.

Detayların güzel işlenmiş olmasıyla birlikte özellikle filmdeki Mr.Fox’un aile hayatı ile macera dolu vahşi yaşamının arasında kalması bizlere ustalıkla anlatılıyor. Kısacası izlerken bu filme ne kadar fazla zaman harcandığını ve emek verildiğini anlıyorsunuz.

Eğer yazı ve film ilginizi çektiyse dilerseniz aşağıdaki linkten filmin fragmanını izleyebilirsiniz.