FARKLI DÜNYALAR ORTAK PAYLAŞIMLAR

Dünyada bu kadar çok insan varken yaşadığınız bir olayı başka birinin yaşama ihtimalini düşündünüz mü?

Dünyada bu kadar çok insan varken, yaşadığınız bir olayı başka birinin yaşama ihtimalini düşündünüz mü? Veya içinde bulunduğunuz bir hali, sizinle aynı şekilde yaşayıp düşünen insanlar olduğunu. Evet, herkesin farklı dünyaları var ama o farklı dünyalarda haberimiz olmadan ortak paylaşımda olduğumuz, aynı şeyleri düşünüp, aynı şeyleri hissettiğimiz çok insan var.

Bu farklı dünyaları birleştiren, hepinizin kendinden bir parça bulabileceğini düşündüğüm bir instagram sayfasıyla tanıştıracağım sizleri.

İnstagramda "endangerhood" kullanıcı adıyla ulaşabilirsiniz.

Bu sayfada, insanların yazdıkları kısa hikayelerin birden fazla dile çevirilip paylaşıldığını görüyoruz.

Karşılaştığım günden beri ilgiyle takip ettiğim ve perde arkasını çok merak ettiğim hesabın sahibi olan Ryan'la yaptığım minik röportajı aktaracağım sizlere. 


 - Öncelikle kim olduğunu öğrenebilir miyiz? 

İsmim Ryan. 42 yaşındayım. Califoria'danım. Los Angeles'ta yaşıyorum. Babayım. Film ve TV sahneleri arkasında çalışıyorum. Her zaman yeni ve yaratıcı şeyler denemeye çalışıyorum

 

- Sayfanda böyle paylaşımlar yapmaya nasıl karar verdin ve bunu nasıl hayata geçirdin?

Böyle bir planım yoktu. Bu aslında çocuklarımla komik videolar hazırlayarak hayvanlar için farkındalık yaratacak bir hesap olacaktı. Videolardan birkaçını yaptıktan sonra denemeye başladım, izledim, dinledim ve insanlara nasıl ulaştığını gördüm. Yani seyirci bu sayfada ana madde. Ben değil, sadece bu işi yapmak için yaratıcı bi kalbim var. Daha önce hayatımda başarısız olan pek çok şey yaptım ve bu yüzden fikrimi orada zorlamak yerine, dünyanın bana söylediklerini dinlemeye çalışacağımı düşündüm.


 -Kaç dil biliyorsun?

İngilizce ve biraz İsponyolca biliyorum. 


 -Gönderilerinin hazırlanmaları nasıl oluyor?

Birçok etken olduğu için aşamalar zaman alıyor. Bir şeyler yazmak isteyen insanlarla konuşuyorum, bazen onlara yardım ediyorum. 
Bazen ben, bir şey yazmama ilham veren bir tablo görüyorum.
Diğer zamanlarda insanların yaptıkları işlere hayat veriyorum.
Videolar özenle hazırlanıyor.
Bitmiş gönderilere hayat verip çevirmenlere gönderiyorum. Video başına yaklaşık bir hafta gibi bir süreçte hazırlanıyor. 
Uzun zamandır hayat verebilmeye uygun bir hikaye gelmesini umut ediyorum. Bu durumda video hazırlanımı daha hızlı ve daha zevkli oluyor.



 - Yorumlara baktığımızda insanların dönüşleri çok olumlu, bu olumlu dönüşler sana nasıl hissettiriyor?


Her şeyin bu kadar iyi karşılanmasından hoşlanıyorum. İnsanlardan aldığım güzel dönüşlere her gün şaşırıyor ve heyecanlanıyorum. 
Beni duygusal ve canlı hissettiriyor ve beklediğim her şeyin ötesinde. Bu dünyada çok fazla sevgi var ve umarım birbirimizi dinleyerek birbirimizi anlarız.
Sahne arkasında insanların nasıl etkilendiğine dair çok fazla mesaj alıyorum. 
Bazıları yürek parçalayıcı, bazıları mutluluk dolu. Sözlerimiz önemli ve bence insanlar sadece duymak değil, yalnız hissetmek de istemiyorlar.
Çoğunlukla aldığım ve çıkardığım ana mesaj 'Yalnız hissetmememde yardımcı olduğun için teşekkür ederim'.
Anlıyorum ki insanlar hayatlarından dürüst bir şeyler anlatmak için bir araya geliyorlar.
Başlangıçta bir komedyen olmak istedim, ama şimdilik öyle görünüyor ki, bu benim yeni yolum. Son zamanlarda benim için çok şey oldu, çünkü sayfa büyüyor ve umarım devam edebilir.
İlhamımın kaynağı themoth denen bir web sitesi. Göz atın anlatılanlar gerçek hikayeler.
Dünyada çok fazla olay var ve dünyamız o kadar büyük ve kafa karıştırıcı ki birinden bir gerçeği duymak her şeyi dondurup benim ruhumu yeniliyor ve beni hayat hakkında heyecanlandırıyor. Bende herkes gibi depresyona giriyorum ve bu özel bir şey gerçekten çünkü bu sayede anlıyorum ki seninle ve diğer herkesle birlikte hayatta olmak şükür sebebi.



Ryan bu hesap sayesinde farklı birçok arkadaş edindiğini ve Türklerden çok mesaj aldığını söylüyor.

Sayfa düşüncesi röportajdan anlaşıldığı üzere çok anlamlı ve uygulaması çok başarılı.

Umarım sayfası kendini yalnız hisseden çoğu insana yardımcı olmaya devam eder ve daha büyük kitlelere ulaşır diyor ve başarılarının devamını diliyorum.


(Ryan'ın instagram hesabı: https://www.instagram.com/endangerhood/?hl=tr )

(Ryan'ın sözünü ettiği web sitesi: https://themoth.org/ )