Film Önerisi: Bohemian Rhapsody

Şarkılarıyla insanı bambaşka yerlere götüren Queen'in solisti Freddie Mercury'nin hikayesini görme şansına erişiyoruz.

Bir efsane olarak nitelendirebileceğimiz Queen’in solisti Freddie Mercury’nin hayatına odaklanan Bohemian Rhapsody, şahsen bir hayranı olarak oldukça beğendiğim ve etkilendiğim bir film oldu.

Freddie Mercury’nin hayat seyrini, Queen’in nasıl solisti olduğunu ve olayların nasıl geliştiğini anlatan film, gerçekçi bir bakış açısına sahip. Mükemmelleştirerek, idealize ederek değil, kişiyi hataları ve kusurlarıyla olduğu gibi vererek daha da hayranlık duymamıza sebep olmuş.

Yönetmenliğini Bryan Singer’ın yapmış olduğu filmi, her ayrıntısı ve detayıyla çok başarılı buldum. Her şeyi olduğu gibi vermiş olması ile seyirci filmi sadece izlemekle kalmıyor adeta yaşıyor. Filmde işlenen tüm duyguların etkilerini birebir aksettiren bir film olarak Freddie Mercury’nin hikayesi çok dokunaklı bir şekilde aksettirilmiş.

Şarkıların nasıl meydana geldiğini de görmüş olduğumuz film, benim büyük beğenimi kazandı. Çok severek dinlediğim şarkıların nasıl meydana geldiğini, şöhretin, başarının bedelinin nasıl ödendiğini ve bu kadar yükseldikten sonra sahne arkasında grup üyelerinin neler yaşadıklarını, hangi duygularla başa çıkmak zorunda kaldıklarını görmek hem ilham verici hem de öğreticiydi.

Büyük bir yeteneğe sahip olan Freddie Mercury’nin aile hayatından başlayarak, Queen ile nasıl tanıştığını, grubu nasıl kurduklarını, şarkılara nasıl karar verdiklerini, özel hayatında ne gibi durumlarla karşı karşıya kaldığını ve bakış açısının nerede nasıl bir değişim gösterdiğini en küçük ayrıntıdan büyük çerçeveye kadar bizlere aktaran film, büyük başarılara imza atmayı sonuna kadar hak etmiş.

Başarmak büyük bir sınav ve gerçekleşen başarıyı omuzlarda taşımak da oldukça büyük bir sınav. Filmde, Freddie Mercury’nin hayatındaki sınavlar ile nasıl başa çıkmaya çalıştığını, hatalarını, iyiliklerini, yanlışlarını ve telafilerini izlerken duygulanmamak elde değildi.

Queen’in, nasıl “Queen” olduğunu, grubun ruhunu tüm renkleriyle gördüğümüz film, her bir ayrıntısıyla tekrar tekrar izlenmeyi son derece hak ediyor.