Film Tadında Oyunlar

Film izlemeyi ve oyun hepimiz seviyoruz. Peki ikisini aynı anda yapsak nasıl olur?

Bazı oyunlar hikayeye o kadar önem veriyorlar ve odaklanıyorlar ki, gerçekçi grafikleri ile oynadığımız o oyununun, sanki etkileşimli bir film olduğu hissine kapılmamızı sağlayabiliyor. Oyun dünyasının hızla büyümesiyle beraber hergün, birçok yeni oyun piyasaya sürülmekte bu yüzden bütün interaktif ve film tarzında oyunları yazmam neredeyse imkansız. Bende, aklıma gelen ve bu alanda öne çıkan bazı oyunları sıralamak istedim. İşte koltuğunuza ayaklarınızı uzatıp, rahat rahat oynayabileceğiniz film şeridi gibi akan o oyunlar.

The Order: 1886

Alfternatif bir evrenin, Neo-Victorian Londra'sında, insanları doğaüstü canavalardan koruyan bir tarikata mensup, seçkin bir şövalye olan Sir Galahad'ı kontrol ediyoruz. Grafikleri ve eşsiz sinematikleriyle öne çıkan oyunda, tarihin akışını değiştirecek kadar güçlü tehditlere karşı savaşacaksınız.

Geliştici: Ready at Dawn Studios

Çıkış Tarihi: 2015

Until Dawn

Until Dawn, Supermassive Games tarafından geliştirilen ve o dönem Sony'nin de gücünü arkasına alarak sesini geniş kitlelere duyuran, büyük bütçeli bir korku yapımı. Birbirinden farklı 8 karakteri yönettiğiniz Until Dawn'da, onların kaderi sizin elinizde. Yaptığınız her seçimde ''Kelebek Etkisi'' sistemini kullanan oyunda, kimin öleceğini, kimin hayatta kalacağını siz belirleyin.

Geliştirici: Supermassive Games

Çıkış Tarihi: 2015

Heavy Rain

Quantic Dream'in en başarılı ve duygusal işlerinden birisi olan Heavy Rain'de, 4 farklı karakterle, Origami katilinin peşine düşün. 3 tane BAFTA ödülü olan bu gerilim dolu yapımda, yaptığınız seçimlerle oyunun kaderini siz belirleyeceksiniz.

Geliştirici: Quantic Dream

Çıkış Tarihi: 2010

The Dark Pictures Anthology

Supermassive Games'in, Until Dawn'dan sonra kendi korku evrenini yarattığı The Dark Pictures Anthology'nin 1. sezonunda tam 4 farklı oyun bulunmakta. Her biri ayrı bir hikayeyi anlatan korku dozu yüksek bu yapımlar, sizi ekrana kitleyecek. Ayrıca bu oyunların içerisinde, korku filmlerinin ve korkunun tarihine dair bilgilendirici belgeseller bulunmakta.

Geliştirici: Supermassive Games

Çıkış Tarihi: Man of Medan(2019), Little Hope(2020), House of Ashes(2021), The Devil in Me(2022)

Life is Strange Series

Her yeni oyununda, farklı bir ana karaktere odaklanan seride Max, Chloe, Sean ve Alex'in hikayelerine tanıklık edin. Alex ve Max'in özel güçleriyle, karakterlerin duygularını tercüme edin veya başa sarıp hikayeye yön verin. Chloe ve Sean ile duygusal bir yolculuğa çıkın.

Geliştirici: Dontnod Entertainment, Deck Nine

Çıkış Tarihi: Life is Strange Remastered Collection(2022), Life is Strange 2(2018), Life is Strange: True Colors(2021)

Detroit: Become Human

Androidlerin her yerde kol gezdiği 2038 Detroit'in de 3 farklı androidin gözünden hikayenizi oluşturun. Her biri benzersiz bir deneyim yaşatacak bu karakterlerin motivasyonlarına ve bakış açılarına tanıklık edin. Birçok kez ikilemde kalacağınız oyunda, her seçimin bir sonucu bulunmakta. Verdiğiniz seçimlerle androidlerin ve insanların geleceğini siz şekillendirileceksiniz.

Geliştirici: Quantic Dream

Çıkış Tarihi: 2018

The Quarry

Until Dawn'dan sonra Supermassive Games'in ortaya çıkarttığı en iyi işlerden birisi The Quarry. Kadrosunda birçok ünlü ismin bulunduğu oyunda, yaz kampının son gecesinde hayatta kalmayı başarın. Seçimlerinizle arkadaşlarının kaderini belirleyin. 7 kişiye kadar destekleyen çevrimiçi modda, arkadaşlarınızla beraber korku filmi tadında bir aksiyon yaşayın.

Geliştirici: Supermassive Games

Çıkış Tarihi: 2022

The Council

Gizemler ve entrikalarla dolu bu yapımda, karakterinizin becerilerinizi geliştirerek, hikayenin gidişatını değiştirin. Gizli bir topluluk üyesi olan Louis de Richet rolünü üstlenin. Adada ki karanlık sırrı ortaya çıkartmak için birçok tanınmış tarihsel figürle tanışacak ve hikayede onlara eşlik edeceksiniz.

Geliştirici: Big Bad Wolf Studio

Çıkış Tarihi: 2018

Beyond: Two Souls

Ellen(Elliot) Page'in başrolde olduğu Beyond: Two Souls'da 2 farklı hayat yaşayan Jodie Holmes'a eşlik edin. Gerçekleri ortaya çıkarmak için, hem psikolojik hem de fiziksel zorluklarla karşılacaksınız.

Geliştirici: Quantic Dream

Çıkış Tarihi: 2013

The Wolf Among Us

Fables çizgi romanlarından ilham alan The Wolf Among Us' da, Fabletown'ın şerifi Bigby Wolf olarak oynayın. Masal kahramanları ile iç içe olan oyunda, cinayetleri ortaya çıkarın. Bu gerilim ve şiddet dolu yapımda, gizemleri çözerek, hikayenin gidişatına yön verin.

Geliştirici: Telltale Games

Çıkış Tarihi: 2013

As Dusk Falls

Farklı sanat tarzıyla öne çıkan As Dusk Fall'da 2 farklı ailenin seçimlerini yönetin. Verdiğiniz kararlarla, karakterlerin yaşamına etki edin. Fedakarlıklar ve ihanetlerle dolu, benzersiz bir deneyim yaşayacağınız oyunda, yerel veya çevrimiçi 8 oyuncuyla beraber kararlarınızın altında yatan değerleri keşfedin. Kendiniz ve birlikte oynadığınız arkadaşlarınızın hakkındaki gerçekleri ortaya dökün.

Geliştirici: INTERIOR/NIGHT

Çıkış Tarihi: 2022

Late Shift

7 farklı sonu bulunan bu sinematik deneyimde, kendi hikayenizi oluşturun. Her verdiğiniz kararla farklı maceraya dalacaksınız. Sinematik bir biçimde interaktif öykü anlatımı sunan Late Shift'te hızlı kararlar vermeniz gerekecek.

Geliştirici: CtrlMovie

Çıkış Tarihi: 2016

Tell Me Why

Tyler ve Alyson ikizlerinin etrafında dönen oyunda, 2 kardeşin geçmişlerini ortaya çıkarın. Büyük bir stüdyonun yaptığı ilk transseksüel oynanabilir karakter olan Tyler ile ikizi olan Alyson'ın arasındaki bağı güçlendirin veya zayıflatın. Oyunun birçok bölgede yasak olduğunu söylemekte fayda var.

Geliştirici: Dontnod Entertainment

Çıkış Tarihi: 2020

The Walking Dead: The Telltale Definitive Series

Yenilenmiş grafikleri ile bütün sezonları bir arada bulunduran The Walking Dead: The Telltale Definitive Edition Series'de, Clementine'in uzun ve zorluklarla dolu yolculuğunda ona eşlik edin.

Geliştirici: Telltale Games

Çıkış Tarihi: 2019

The Quiet Man

Seçimlerden daha çok, film tadında akıp giden bir senaryoya sahip olan The Quiet Man size sinematik bir aksiyon deneyimi sunuyor. Tek gece süren hikayede, sağır bir karakter olan Dane'i kontrol edin. Önünüze çıkan engelleri yıkıcı dövüş tekniklerinizle aşın. Tek bir oturuşta bitireceğiniz bu yapımı, sağır bir karakterin gözünden deneyimleyeceksiniz.

Geliştirici: Human Head Studios

Çıkış Tarihi: 2018