Fransızca Şarkı Önerileri

Bu yazımda son günlerde dinlediğim ve sevdiğim Fransızca şarkıları paylaşıyorum.


Ben bu dönemde fransızca dersi alıyorum. Bu yüzden hem öğrenmeme yardımcı olması hem de fransız kültürüne adapte olabilmek için bol bol fransızca şarkı dinlemeye çalışıyorum. Bu yazımda da sizlerle dinleyip çok sevdiğim fransızca şarkıları paylaşıyorum.


Pomme - Soleil soleil

Le soleil fransızcada güneş anlamına geliyor. Uzun süren kışın ardından havaların ısınmaya başladığı bugünlerde bu şarkı bana baharın gelişini, güneşin güzelliğini, ve doğanın uyanışını çağrıştırıyor. Özellikle yürüyüş yaparken kulaklığımla bu şarkıyı dinlemek beni gerçekten iyi hissettiriyor.


Claire Laffut - Vérité

Bir gün instagramda dolaşırken karşıma kendisi de bir frankofon olan Nilperi Şahinkaya'nın bu şarkıya yaptığı cover karşıma çıktı. Nilperi Şahinkaya da bu şarkıyı çok güzel yorumlamış ama şarkının orijinalini dinlediğimde adeta mest oldum. Çok farklı ve yenilikçi bir melodiye sahip bence Vérité ve her dinlediğimde modumu yükseltiyor. Yani eğer modunuz düşükse fransızcayla ilgilenmiyorsanız bile bence mutlaka dinlemeniz gereken bir şarkı.


Pomme - Je sais pas danser


Duygu olarak en sevdiğim fransızca şarkı Je sais pas danser. Ben zaten Pomme'un çoğu şarkısını seviyorum. Eğer paylaştığım şarkıları sevmezseniz bile Pomme'un diğer şarkılarına lütfen bir şans verin. Je sais pas danser'e gelirsek, her ne kadar dinlediğimde beni biraz melankolik ve depresif hissettirse de bana hissettirdiği duygular yüzünden elim bir şekilde bu şarkıya gidiyor. Henüz lyricslerindeki anlamı anlayamasamda fransızcamı ilerlettikçe daha da çok seveceğim bir şarkı olacağı kesin bence :)