Friends Dizisinden Az Bilinen 10 Gerçek

Yılların eskimeyen dizisi Friends ile ilgili çok şaşıracağınız 10 gerçek

Friends, 1994 ve 2004 yılları arasında yayınlanmış sitcom türü bir dizidir. Başrollerinde Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc, Matthew Perry, David Schwimmer yer almıştı. Bu dizi yayınlandığı yıllarda olduğu gibi günümüzde de hala ilgi görmektedir.

Muhtemelen bunun sebebi dizide gerçekten tüm izleyenlerin hissettiği o arkadaşlık hissiydi. Her bir karakterin özenle yazıldığı ve gönlümüze taht kurmuş bu dizinin az bilinen bazı gerçeklerine göz gezdirelim istedim. O zaman başlayalım!

1)Monica ve Rachel'ın evlerinin kapısında gördüğümüz ikonik sarı çerçeve aslında bir aynaymış. Ancak ilk bölümlerin çekimleri sırasında bir set çalışanı tarafından yanlışlıkla kırılınca atmak yerine o şekilde kullanmak istemişler. Bu sayede tesadüfen ikonik bir eşya haline geldiğini söyleyebiliriz.

2)İkonikleşen eşyalardan bahsetmişken Central Perk'in turuncu koltuğundan da bahsetmemek olmazdı. Aslında o koltuk Warner Bros Stüdyolarının deposunda kötü bir halde bulunmuş. Ekip belli bir süre kullanır sonra değiştiririz diye düşünmüş ancak değiştirmeyince kafenin simgesi haline gelmiş.

3) Friends dizisinden Hollywood'a adım atan ilk ünlü ismimiz Outbreak filmiyle Ross'un maymunu Marcel olmuştur.

4) Her bölümden önce bahsettiğimiz bu 6 isim çekimlerden önce odaya kapanıp sahneleri çalışıyorlarmış. Çalıştıkları odaya telefon, kayıt cihazı veya herhangi birini almazlarmış.

5) Biliyorsunuz Joey, Doktor Ramoray rolünü kaptıktan sonra Chandler ile yaşadıkları evden ayrılmıştı. Yeni evine aldığı eşyalardan biri de bir köpek heykeliydi. Bu köpek heykeli aslında Jennifer Aniston'a aitmiş.

6) Monica ve Rachel'ın dairesindeki buzdolabı gerçekten çalışır durumdaymış ve içinde set çalışanları için yiyecek-içecek bulunuyormuş.

7)Dizinin yayınlandığı dönemde Rachel karakterinin saçları moda olmuş. Hatta kadınlar kuaförlerine modeli anlatırken "The Rachel" diyorlarmış. Ancak Jennifer Aniston o saç modelinden nefret ediyormuş.

8) Bir hayranın hesaplamasına göre Joey'nin Chandler'a tam 119.760 dolar borcu varmış.

9) Central Perk çalışanlarından olan Gunther karakterini canlandıran oyuncu James Michael Tyler seçmelerden önce berber bir arkadaşının saçlarında bir "deneme" yapmak istemesiyle birlikte saçları sarı bir şekilde seçmelere gitmiş. Yapımcılar bunu çok beğenmiş ve Gunther 10 yıl boyunca saçlarını boyatmış. Asıl saç rengi kahverengiymiş.

10) 6. sezonun ilk bölümü olan The One After Vegas bölümünde oyuncular veya set ekibi fark etmeksizin herkese Arquette soyadı eklendi. Bunun sebebi ise bu bölüm Courteney Cox ve David Arquette evlendikten sonra yayınlanan ilk bölümdü. Ekip yeni evli çifti hem kutlamak hem de onlara bir şaka hazırlamak istemişti.