Friends Dizisini Neden Bu Kadar Çok Sevdik?

Çok sevdiğimiz Friends dizisi

Friends dizisini çok sevdik. Bitirdikçe tekrar tekrar izledik. Bunun birçok sebebi var ama asıl sebebi onlarda kendimizi bulmamız. Her bir karakterde kendimizden parça bulduk. Hayatımızın parçası oldular.

Yeri geldi arkadaşlıklarını kıskandık. Örneğin Chandler ve Joey'in, ayrıca Monica ve Rachel'ın aralarındaki arkadaşlık bağını gördük. Arkadaşlıkta en başta önemli olan şey aralarındaki uyum ve sohbettir. Burada bizi alıp götüren şeylerden biri de buydu. Sohbetin tabiri caizse koyu olması. Her şey hakkında konuşabiliyorlardı. Ayrıca bir dostluk ilişkisinde en önemli şeylerden bir diğeri ise yargılanma korkusu olmadan yanlarında kendin olabilmek. Bütün karakterlerimiz böyleydi; deli dolu, eğlenceli, birbirlerinin yanında kendileri gibi davranabilmeleri. Mesela Phoebe'yi düşünelim. En sıra dışı karakter bence. Yaşadığı kötü şeyleri normalmiş gibi dışa vurması, şarkıları, her düşündüğünü söylemesi.

Ayrıca bu dizide öğrendiğimiz bir şey var. Aşkın hayattaki her şey olmadığı. Tabii ki yer verilir, ama kendinizi yerden yere vurmayın. Aşk olmasa da olur mesajı veriliyor. Kısaca karakterlerden bahsetmek istiyorum. Rachel ilk sezondan son sezona en çok olgunlaşan karakter. Büyüme şekli, ailesi olsun çok şımarık ve çocuk gibiydi başta. Aslında kendi için ilk adımı ilk bölümde sevmediği adamla evlenmemek için düğünden kaçarak atıyor. Çalışmak nedir bilmiyor. Diğerlerinin onu aralarına alması sayesinde başlıyor her şey. Ona artık babasının parasını değil de kendi parasını kazanıp kullanması gerektiğini söylüyorlar. Rachel da kariyer hayatına garsonlukla başlıyor. En dipten başlayıp en yükseğe kadar geliyor. Monica'yı ise titizliği ve bazı takıntılarıyla tanıyoruz. Takıntılı olmasının dışında çok samimi ve güçlü bir karakter. Çok istediği şey bir yuvasının olması. Uzun süren bir arkadaşlıktan sonra sevgili oluyorlar Chandler ile. Çok tatlı bir çift bence Monica ve Chandler. Aşk hayatına değinmişken Ross ve Rachel ile ilgili düşüncem çok toksik bir ilişki. Sevgili olmaları inanılmaz uzun sürdü, bir ayrılıp bir barıştılar sürekli.

Chandler ailesinden dolayı travmalara sahip. Bu yüzden bazen çekingen, garip huyları var. Ama çok samimi ve eğlenceli bence. Sevmediği bir işi yapıyor yıllarca, sonunda karar veriyor istediği mesleğe.

Joey en iyi dost. Her ne olursa olsun dostunun yanında, her konuda destek ve çok eğlenceli. Oyunculukta başarısızlıkları çok olsa da pes etmedi hiç. Çok sevdiği şeylerin peşinden gitti. Ross ise kariyeri ve başarısız evlilikleriyle ön plandaydı hep.

Sonuç olarak on sezonu anlatmakla bitiremeyiz. Onlar içimizden biri gibi oldu hep. İzlerken zevk alıyoruz.