Geçmiş I

Geçmişin anıları küçük Victoria'ya görünmeye başladıkça ailesinin başına gelenleri, unuttukları hatırlamaya başlar. Bu uzun yolculuğun...

Victoria gözlerini açtığında kendisini annesinin dizine yatmış bir halde buldu. Bir an nerede olduğunu anlamakta güçlük çekti. Annesi ona her zamankinden farklı bakıyordu. Şefkat, sevgi dolu gözleri korkuyla doluydu. Victoria'nın saçını okşayan elleri buz kesmiş, titriyordu. Dudaklarını o kadar ısırmıştı ki kanatmıştı. Yaraların kapanmasına izin vermeden tekrar ısırıyordu. Bu sahne küçük kıza tanıdık geldi. Nereden geldiğini bilmediği bu anı onu içten içe yiyordu. Herkesin bahsettiği o kazanın ürünü olan hafıza kaybının ona unutturduğu anılardan biri miydi?

Victoria kalkıp etrafa bakmaya çalışınca annesinin soğuk eli onu engelledi. Küçük kızı tekrar dizine yatırdı. Kanlanmış dudaklarıyla zoraki bir şekilde gülümseyen annesi kızının saçına okşamaya devam etti.

"Anne?" diye seslendi küçük kız.

Annesinin ona bakan gözleri korkuyla doluydu. Savaşçı annesini bu kadar korkutan tek bir şey olabilirdi. Evlatlarının başına gelen ya da gelecek olan bir felaket. Victoria bunu fark edince gözleri fal taşı gibi açıldı. Başını yana çevirip kaldıkları odaya baktı. Annesinin vefat etmeden önce girmekten en korktuğu odaydı burası. Birkaç kez neden bu kadar korktuklarını bilmedikleri odaya girmiş, olağandışı bir şey görememişti.

Dikkatinin dağıldığını fark edince annesi kızının çenesinden zarifçe tutup kafasını çevirdi. Endişesini gizlemeyese de gülümsemeyi kesmiyordu. Sanki onları gelecek olan felaketten kurtaracak şey gülümsemekmiş gibi davranıyordu.

"Her şey yolunda kızım."

Victoria içten içe annesinin ona yalan söylediğini biliyor ancak karşı çıkmak istemiyordu. Annesinin ona yalan söylemesinin tek nedeni onu korumak olabilirdi. Ona tüm kalbiyle güveniyordu, eğer planı olmasaydı bir odanın içinde, hiçbir hizmetkar olmadan oturmazdı. Hiçbir şeyin yolunda olmadığını söylemek isterdi fakat yapamadı. Onun yerine güvenli olduğunu düşündüğü bir soruyu sordu.

"Ablam nerede?"

Annesinin beti benzi attı,bembeyaz kesildi. Titreyen dudaklarını ısırdı. Gözlerinden akan bir damla yaş Victoria'nın yanağına düştü. Küçük kız ne olduğunu anlamakta güçlük çekiyordu. Annesini hiç böyle görmemişti.