Geleceğin Dünyası ve Yapay Zeka

Neler bekliyor bizi bu geleceğin dünyasında? Robotlar, uçan arabalar, zamanda yolculuk.

Doğrusunu söylemek gerekirse ne kadar uzak ve zor görünseler de imkansız değiller.

Her geçen gün yapay zekanın da gelişmesiyle birlikte, evrende gerçekleşmeyeceğini düşündüğümüz birçok şeyin hayata geçmesi için yeni yollar oluşuyor. Örneğin günümüzde de popüler olan ChatGPT, aslında geleceğin çok yeterlikli robotları için gerekli adımlardan biri olma niteliğinde. Bugün yapay zekayla sohbet etmek ve onu birçok farklı amaç için kullanabilmek, yarın aldığımız ve daha alacağımız yol ile birlikte savaş robotları, uçan araçlar ve dahası demek. Peki, biz bu yapay zekayı nasıl en efektif biçimde kullanabiliriz?

Yapay zekayı en efektif biçimde kullanabilmek için ilk olarak yapay zekanın tam olarak ne olduğunu anlamamız gerek. Yapay zeka, insanlar ve diğer canlı yaşam türlerinin aksine, makineler tarafından gösterilen bir zekadır. Örnek verecek olursak; konuşma tanıma, diller arası çeviri işlemleri, bilgisayar görüntü işlemleri, sürücüsüz arabalar, makine öğrenimi algoritmaları ve sohbet robotu gibi daha birçok farklı sistem.

Yapay zekanın ne olduğunu tam olarak kavradıktan ve gerçek hayattaki örnekleriyle tanıştıktan sonraki adımımız kendimize en uygun yapay zeka uygulamasını bulmak olabilir. Bunun için ilk yapmamız gereken şey ise kendi ihtiyaçlarımızı detaylı bir şekilde tespit edip ihtiyaçlarımıza göre 100'den fazla yapay zeka uygulamasından birini bulmak. Bize en uygun uygulamayı bulmak için araştırma yaparken de yine bir yapay zeka uygulaması olan ChatGPT'den yardım alabiliriz.

Örneğin ChatGPT'ye ''Sayısal hesaplamalarıma yardımcı olabilecek yapay zeka uygulamalarını görüntülemek istiyorum'' dediğimizde bize aşağıdaki gibi bir liste sunuyor.

Bundan sonraki tek süreç gelişmekte olan dünyayı kabullenip ona ayak uydurmak ve tüm yeniliklerden haberdar olmak için elimizden geleni yapmak. Şimdiden hızla yenilenen bu Dünya'da herkese başarılar!