George RR Martin Marvel ile İş Birliği Yapıyor

Game of Thrones'un yaratıcısı olarak bilinen George RR Martin, Marvel ile yeni bir çizgi roman dizisi için iş birliği yapıyor.

George RR Martin ve Marvel'ın birlikte yeni bir çizgi roman serisi yayınlayacağı açıklandı. Game of Thrones kitapları ve dizisi ile bilinen yazar, Marvel ile çalışmanın bir 'ayrıcalık' olduğunu ve kendisine 'sonsuz neşe' getirdiğini söyledi.

Çizgi roman serisi The Wild Cards isimli antoloji serisinden uyarlanacak. Seri Martin tarafından geliştirilmiş, ardından 1987'de Martin, Howard Waldrop ve Roger Zelanzy tarafından uzun süreli bir antolojiye dönüştürülmüştü.

The Wild Cards İkinci Dünya Savaşı sonrasında gerçekleşen alternatif tarihi anlatıyor, 25 romandan ve 20 kısa hikayeden fazla içeriğinde Dünya süper güçlü bireylere ev sahipliği yapıyor. Bir insan, uzaylı Wild Card virüsünü kaptığında büyük olasılıkla öldürülüyor ve buna 'siyah kızı çekmek' adı veriliyor. Hayatta kalanların büyük çoğunluğu 'joker'e dönüşüyor, ki bu da tuhaf ve mutasyona uğramış bir form almalarına sebep oluyor. Şanslı azınlık ise 'as' çekiyor ve ister kahramanlık ister kötü adamlık yapabilecekleri süper güçlere sahip oluyorlar.

30 yıl boyunca 40'tan fazla yazar tarafından katkı sağlanan seri Wild Cards:Drawing of the Cards ismiyle uyarlanacak ve bu yılın ilerleyen aylarında dağıtıma çıkacak.

Martin 'Fanlarımın bildiği üzere The Wild Cards kalbimde çok özel bir yere sahip.' açıklaması yaptı. 'Bu yüzden Marvel gibi bir endüstri devinin bu anlatımın başından itibaren bir çizgi roman olarak yapımcılığını yapacağını açıklama ayrıcalığı bana sonsuz neşe veriyor.'

Yazar Paul Cornell ve sanatçı Mike Hawthorne da çizgi romanları yaratmak için Marvel ile anlaştı.

Cornell: 'Wild Cards süper kahramanlar dünyası içinde eşsiz bir bakış açısına sahip, yaratılışından beri çok büyük bir etkiye sahip oldu ve bugüne kadar da o gücü elinde tutmaya devam ediyor.' açıklamasını yaptı. 'Bütün bu harika hikayeleri doğal olarak uyumlu oldukları Marvel'a getirmek bir onur ve memnuniyet. Umarım George, Melinda ve geri kalan Wild Card kolektifine süper kahraman efsanesine yeniden ferahlık getirdikleri için gereken hakkı verebilirim.'.

Martin'in en ünlü eseri Game of Thrones 2019 yılında HBO'da inanılmaz derecede başarılı yayın sürecini sona erdirdi ve gelecek yıl izleyicilerle buluşması beklenen House of the Dragon isimli dizi de dahil olmak üzere şu anda dizini birçok yan dizisi yapımda.

Wild Cards televizyon dizisi de en son Peacock kanalında olmak üzere yapımdaydı ancak ilerleyişine veya yayınlanıp yayınlanmayacağına dair bir haber henüz yok.

Marvel Wild Cards: The Drawing of the Cards serisinin ilk bölümü Haziran'ın başında raflarda olacak.