GILMORE GIRLS İZLEMELİ MİYİM? #43

2000 yılında vizyona giren bekar bir anne ile kızının hayatını konu alan drama dizisi.

Gilmore Girls 2000 yılında vizyona girmiş bekar bir anne ve kızının başından geçen hikayeleri anlatan 7 sezonluk eski bir dizi. Ana karakterlere başarılı oyunculukları ile Lauren Graham ve Alexis Bledel hayat veriyor. 16 yaşında hamile kalan Lorelai, kızına da aynı ismi vermiş ama bütün kasaba ona bu ismin kısaltılması olan Rory ismi ile hitap etmiştir.

Lorelai Gilmore, zengin bir ailenin tek kızı olarak dünyaya gelmiştir. Ailesinin onun için çok farklı gelecek planları olsa da Lorelai 16 yaşında erkek arkadaşından hamile kalınca tüm planlar tepetaklak olmuş ve Lorelai bu hamileliği uzun bir süre saklamıştır. Zaten asi ve kural tanımaz olan Lorelai bebeğini de alıp başka bir kasabaya taşınmış ve kendine kızıyla beraber bir hayat kurmuş ailesi ile de neredeyse tüm bağlarını kopartmıştır.

Aralarındaki yaş farkı fazlasıyla az olan Lorelai ve Rory anne kızdan daha çok iki yakın arkadaş gibi bir ilişkiye sahiptir. Çılgın müzik ve film zevkleri ile neredeyse piyasada olan her filme ve şarkıya hakim olan ikili aynı zamanda klasiklere de bir o kadar hakim. Rory'nin başarılı bir öğrenci olması sebebiyle daha iyi bir liseye gitmesi gerektiğini düşünen annesi mecburen ailesinden yardım istemiş ve bu şekilde o çok meşhur ailecek yenen cuma gecesi yemekleri başlamıştır.

Her bölümü yaklaşık 40-45 dakika kadar süren bu televizyon dizisinde genellikle eğlenceli, insanı kendi dünyasından alıp çıkartan sahneler olsa da duygusal ilişkiler, kavgalar ve dramalara da yeterli ölçüde yer verildiğini düşünüyorum.

Kafanızı dağıtmak, kendi dünyanızdan uzaklaşmak istediğiniz zamanlar için oldukça güzel bir dizi seçeneği. 2000 yılından 2007 yılına kadar süren dizinin içinde şimdiki teknoloji olmadığı için bir nostalji hissi de uyandırmış oluyor.

2016 yılında dizinin devamı niteliğinde mini bir seri daha çekildi. Burada Rory artık 30larında bir genç kadın olmuş, Lorelai son ilişkisinde oldukça istikrarlı ilerliyor ve Lorelai'nın annesi Emily eşini kaybetmiş. Bu mini seri de en az ilk seri kadar çok izlendi çünkü herkes hayatlarında "neler oldu, neler değişti?" sorularının cevaplarını merak ediyordu.

Eğer zamanınız varsa veya bir araya ihtiyacınız varsa mutlaka izlemelisiniz çünkü sizi alıp başka bir dünyaya götürecektir.