Gözlerindeki Sır

Gizemin ve tutkunun başrolde olduğu film.

2009 yılı yapımı bu dramatik gerilim filmi İspanyolca’daki asıl ismiyle”El Secreto De Sus Ojos”, Eduardo Sancheri’nin yazdığı La pregunta de sus ojos (Gözlerindeki Sorular) adlı romandan uyarlanmıştır. Filmin başrollerinde Ricardo Darin, Soledad Villamil, Guillermo Francella gibi başarılı oyuncular bulunmaktadır.

Yönetmen koltuğunda ise Juan Jose Campanella’nın oturduğu bu film aynı zamanda dünyadaki çeşitli festivallerde ödül kazandığı gibi 2009 yılında da En İyi Yabancı Film Oscar Ödülünü kazandı.

Gözlerindeki Sır’da, mahkemelerde yıllarca sorgu müfettişliği yapmış Benjamin Esposito, görevini bırakarak inzivaya çekilmiştir. Görev yaptığı süre boyunca da kendisini oldukça derinden etkileyen bir vakayı kaleme alıp romana çevirmeyi planlamıştır. Bunun sonucunda yaklaşık otuz yıl önce işlenen bir faili meçhul vahşi cinayet vakasındaki detayları tekrar hatırlamaya başlayan Esposito bu dava üzerinde yeniden çalışmaya ve bu üstü kapanmış suçu tekrar aydınlatmaya karar verir. Vakayla ilgili tüm detayları yeniden incelemek için eski çalıştığı mahkemeye geri döner ve tüm bu süreç boyunca sistemdeki adalet kavramının ne kadar yozlaşmış olduğunu görür.

Filmde özellikle devletin sağlayamadığı adaleti insanların bireysel olarak sağlamaya çalışması çok anlamlı bir şekilde bizlere aktarılıyor.

Gizemin ve tutkunun gözlerde hapsolması ve tüm bu yaşanan olayların yanında ise aşkın tanımı ve zaman içerisindeki evrimi de bizlere oldukça güzel aktarılmış.

İçerisinde barındırdığı gizemiyle, ustaca işlenmiş detaylarıyla ve kurgusuyla biz izleyicilere unutulamayacak bir seyir sunuyor.

Eğer sizler de içerisinde gizem ve aşk barındıran filmleri izlemeyi seviyorsanız, gönül rahatlıyla tavsiye edebileceğim bir film “Gözlerindeki Sır”(El Secreto De Sus Ojos.)