Grammarly Nedir ve Nasıl Kullanılır?

Farklı platformda gerçek zamanlı olarak dilbilgisi, imla, intihal ve daha fazlasını kontrol eden Grammarly'ye kısaca göz atalım.

Grammarly, Microsoft Word, WordPress, Facebook ve daha fazlası dahil olmak üzere bir dizi farklı platformda gerçek zamanlı olarak dilbilgisi, imla, intihal ve daha fazlasını kontrol eden tarayıcınız için bir uygulama veya uzantıdır. Yazım, dilbilgisi ve noktalama hatalarını kontrol eder ve sözcük kullanımını geliştirir.

Bu dilbilgisi uygulaması aslında "Ücretsiz Dilbilgisi Asistanınız" olarak icat edilmiştir. Grammarly 2009'dan beri mevcuttur. Bu, iyi yazı kalıplarını tespit etmek için algoritmalar geliştiren dilbilimciler ve mühendisler tarafından yıllar içinde sürekli olarak geliştirilen ve geliştirilen sofistike bir yapay zeka (AI) sistemidir.

Grammarly, kullanıcıların altı farklı yazma stiline göre düzenleme girdisini seçmesine olanak tanır: iş, akademik, gündelik, teknik, yaratıcı ve genel.

Grammarly AI sistemi her cümleyi inceler ve herhangi bir hata bulunduğunda uygun değiştirmeleri arar. Bulut tabanlı bir programdır. Hem web sürümü hem de MS Word ile entegre olan sürümü mevcuttur.

Grammarly, belgenize bulunan sorunların ve hataların sayısına göre genel bir puan verir. Ardından, birer birer bir dizi olası gramer probleminde size yol gösterir. Tespit edilen her sorun için sistem tarafından hem kısa hem de uzun bir açıklama sağlanır. Doğru dilbilgisi örnekleri bu açıklamalarda yer alır. Bazı durumlarda sistem tarafından belirli ifade alternatifleri önerilmektedir. Ancak belirli değişiklikleri yapmak kullanıcıya bırakılır. 

Yanlış yazımlar, alternatif yazımların bir listesiyle birlikte belirtilir. Kullanışlı bir intihal denetleyicisi, yazarların yanlışlıkla ödünç alınan içeriği belirlemesine yardımcı olur. Sistem, başka yerlerde bulunan benzer metinleri işaret eder ve söz konusu metni meşru kılmak için dahil edilebilecek alıntılar önerir.

Kullanıcıların isteğe bağlı ifadeleri seçmesine ve tekrardan kaçınmasına olanak tanıyan bir eşanlamlılık denetleyicisi mevcuttur. Grammarly, ne tür bir hata yapıldığına ilişkin bilgilerin yanı sıra önerilen değişiklikler için açıklamalar da sağlar.

Kullanıcılar bir belgeyi Grammarly'nin web sürümündeki bir düzenleme kutusuna yapıştırabilir, ardından belgenin stilini belirleyebilir ve süreci başlatmak için "İncelemeyi Başlat"a tıklayabilir.