Gta: San Andreas

Oyun dünyasının klasiği: San Andreas.

Grand Theft Auto; Rockstar Oyun tarafından 2004 yılında piyasaya sürülmüştür. Oyun 2000' li yılların başında çıkmasına rağmen, zamanının ötesinde ulaşmıştır ve bundan dolayı günümüzde de popülerliğini korumaktadır. Oyunu; Carl Johnson namıdiğer CJ karakteriyle oynuyoruz. Oyun, sayısız görevleri ve çete savaşlarıyla beraber, oyunseverlere heyecanlı bir akış sunuyor.

  • Spoiler içerir.

Başlangıçta; kendi mahallemiz olan Grove Caddesinde birtakım görevler alarak bu serüvene adım atıyoruz. Daha sonradan harita genişliyor ve oyunun heyecanı dolayısıyla zorluğu da kat kat artıyor. En çok rastlayabileceğimiz sorunlardan biri ise bizim mahallemiz olan Grove ile Ballas çetesinin savaşıdır. Bu savaş, oyunun sonuna kadar bitmemektedir ve zorlu görevleri beraberinde getirir.

Fotoğraflardan da görüldüğü üzere; Grove Caddesi yeşil rengini, Ballas çetesi ise mor rengini temsil ediyor. Bu iki çeteş savaşı oyun heyecanını ikiye katlar ve görevleri yavaş yavaş başarmaya başlarken para kazanmanın yanında saygınlığımız da artar.

Ana karakterimiz olan CJ dışında oyuna önemli etkiler katan; Sweet, Big Smoke ve Ryder karakteriyle oyunda inanılmaz hikayeleri kaydediyoruz. Sweet; karakterimiz olan Carl'ın kuzenidir ve her zaman birbirlerinin yanındadırlar. Big Smoke ve Ryder'a gelirsek eğer, Carl'ın başlangıçta arkadaşları gibi görünseler de, daha sonradan ihanetleriyle yüzleşiyoruz. Carl belki de en başından beridir çetenin yozlaştığının farkındaydı fakat daha sonradan olaylardan iyice emin olmaya başlıyor. Başlangıcından sonuna kadar muhteşem hikayeler, heyecandan oyunu kapatamadığımız bir klasik olan Gta San Andreas, hiç eskimeyecek.