Günümüzün Sistemi:Veri Madenciliği

Veri madenciliğinin günümüzdeki yeri

Veri Madenciliği günümüzde çokça kullanılmaya başlayan bir iş kolu haline gelmeye başladı.Her alanda çeşitli şekillerde yapılmakta olan veri madenciliği,bilgi yığınlarının zahmetli bir şekilde düzenlenip işlenmesiyle değerli verilerin elde edilmesi işlemine denilmektedir.

Veri Madenciliği,bilişime dayalı işlerde sıklıkla kullanılmaktadır.Örnek olarak pazarlama,bankacılık ve sigortacılık verilebilir.

Veri madenciliği neden önemlidir?

Çoğu şirket dijital hale gelmesiyle birlikte şirketlerin ürün ve hizmetleri kadar değerli olan çok miktardaki verinin farkına varıyor.Dijital işlemlerden elde edilen verilerde içgörüler bulmaya yardımcı olarak işletmelere rekabet avantajı sağlar.

Şirketler,müşteri davranışı hakkında yeni fikirler elde eder bu fikirlerden yeni ürünler ve hizmetler oluştururlar.

Veri madenciliğinin geleceği

Sektördeki dijitalleşmenin artması ve bulut bilişim alanındaki gelişmeler, bu sistemlerin kullanımını kaçınılmaz hale getiriyor. Gelecekte, bulut bilişimdeki ilerlemeler, daha etkili veri madenciliği araçlarına olan ihtiyacı artıracaktır. Yapay zekâ ve makine öğrenimi hızla gelişiyor ve buna bağlı olarak veri miktarı da artıyor. Bu nedenle, veri madenciliği yaklaşımlarının buluta giderek daha bağımlı hale gelmesi muhtemel görünüyor.