Hashtag Görüntülenmeyi Arttırır Sananlardan Mısınız?

Hashtag kullanımının görüntülenmeleri arttırdığına inanırken, Instagram CEO'su, bu inanışımıza dair umutlarımızı yıkacak bir açıklama yaptı.

Instagram'daki çoğu kullanıcı hashtag yani etiketlerin kullanımının görüntülenme sayısını arttırdığına inanıyordu ancak Instagram CEO'su Adam Mosseri bu konu hakkında kullanıcıları sürprize uğratacak bir açıklama yaptı.

Günümüzde elimizden düşmeyen telefonlardaki popüler uygulamalardan olan Instagram, çoğu kişinin içerik ürettiği bir platform. Bu sosyal medya platformunda kullanıcılar, ürettikleri içeriklerinin tabii ki daha çok izleyiciye ulaşmasını da istiyorlar ve bunun için hashtag yani etiket kullanıyorlar. Peki gerçekten o iş öyle mi?

Instagram CEO'su Mosseri, etiket kullanımıyla, görüntülenme sayısı arasında kullanıcıların tahmin ettiği kadar bir bağlantı olmadığının altını çizdi. Belki aynı etiket gönderilerinde görüntülenme sayısının artmasını sağlasa da, genel anlamda etiket kullanımının, görüntü sayısının arttırdığına dair bir gerçek olmadığını açıklayan CEO, Instagram'da görüntülenme sayısını arttırmak isteyen kişilerin umutlarını yıkacağa benziyor.

Kısacası hashtag yani etiket kullanımının görüntülenme sayısını arttırdığına inanıyorsanız, artık böyle düşünmenize gerek yok çünkü etiketler, etiket sayfaları sayesinde görüntülenme alsa da genel platformda görüntülenme sayısını yükseltme de pek rol oynamıyor olabilir. CEO, en son olarak etiketlerin ''bilgi birikimi'' hakkında işe yaradığını söyledi.