Hayattan Keyif Almak İçin Yapılabilecekler

Hayatta nelerden keyif alabiliriz?

Hayatta anı yaşarsak ve biraz başımızı ekranlardan kaldırırsak keyif alabileceğimiz çok fazla an var. Yalnızca ana odaklanmamız, bunları fark etmemiz ve keyif almamız için yeterli. Hayatı yaşamak için biraz yavaşlayabiliriz. Güneş her gün doğsa da bazen ışık için perdeleri açmak gerekir. Perdeleri açabileceğimiz bazı anlar bunlar olabilir:

1.    Kahve İçmek

Günün her anında zaten kahve içiyoruz diyebilirsiniz ama kahveyi yavaşça tadarak içmek, içinizi ısıtmasını hissetmek, özellikle bir kış gününde kokunun odayı doldurması; her saat başı içtiğimiz kahvelerden çok daha farklı olacaktır, ayrıca bu şekilde içmesi gerçekten çok keyifli.

2.    Doğayla Temas Kurmak

İnsanlar olarak aslında biz de hayvanlar gibi doğanın ve ekosistemin bir parçasıyız. Doğayla yeniden bağ kurmak bizi özümüze döndürecektir. Bilmediğimiz bir tarafımızı keşfetmek, çimenlerde uzanmak, ağaçların rüzgârda esintisini hissetmek, belki küçük bir yürüyüş bizim için başlarda pek öyle olmasa da oldukça keyifli hâle gelecektir. Doğadan nefret ettiğini düşünen ben bile bir süre sonra çok keyif almaya başladım.

3.    Kitap veya Dergi Okumak

İlginizi çeken bir kitabı okumak her zaman bir beyin egzersizidir ve insanı rahatlatır. Hem zamanı verimli kullandırır hem de farklı yerlere gitmek ve biraz rahatlamak için birebirdir. Kitap okumak için zamanınız yoksa dergi de okuyabilirsiniz.

4.    Mum Yakmak

Çok basit şeyler bile keyif verebilir, yalnızca fark etmek gerekir. Aromalı mum eşliğinde bir duş ya da bir şeyler yazmak insanı rahatlatır.

5.    Bakım Yapmak

Özbakım yapmaya üşenseniz bile yaptıktan sonra kendinizi iyi hissedersiniz. Özbakımınıza özen göstermek insanı rahatlatmanın yanı sıra özgüven kazandırır. Kendinize bakım yaparak hem hoş vakit geçirebilir hem de özgüven kazanabilirsiniz.

6.    Seyahat Etmek

Bu ekonomide ne seyahati, diyebilirsiniz ancak bulunduğunuz yerden bir süreliğine uzaklaşmak sizi ferahlatır ve az da olsa perspektif kazandırır. Bir hafta sonunu bile farklı bir yerde geçirmek, mesela yaşadığınız şehrin bilmediğiniz bir yerinde veya yakın bir şehirde, sizi şehrin ve hayatın stresinden uzaklaştırır. Bütçe dostu bu mini tatiller özellikle sevdiğiniz biriyleyseniz oldukça keyiflidir.