Hayko Cepkin Ve Elçin Sangu “Jekyll & Hyde ‘’ Müzikaliyle Hayranlarıyla Buluşuyor

Müzisyen Hayko Cepkin ve ünlü oyuncu Elçin Sangu 23 Ekim akşamı saat 20.00’de İstanbul’da seyircilerle buluşacak.

Müzisyen Hayko Cepkin ve ünlü oyuncu Elçin Sangu, “Jekyll & Hyde: Bir Broadway Müzikali” için bir araya geliyor. Gerilim ve korku temalarının ön planda olduğu oyun 23 Ekim akşamı saat 20.00’de İstanbul’da seyircilerle buluşacak.

Müzikal, Robert Louis Stevenson adındaki  İskoç bir yazarın 1896’da yayımladığı dünyaca ünlü klâsik romanı Dr. Jekyll and Mr. Hyde’dan uyarlanmış, 19 Ekim 2021’de yaşamını yitiren İngiliz oyun yazarı ve besteci Leslie Bricusse tarafından uyarlanan müzikalin müzikleri ise Frank Wildhorn imzası taşıyor. Oldukça iddialı provalarla başlayan bu müzikalin yönetmenliğini ise Taner Tunçay üstleniyor.

Müzikalin gerçekleşeceği tarihler; 23 Ekim, 6 Kasım, 15 Kasım ve 29 Kasım tarihleri olarak belirlenip Zorlu Psm’de sahnelecek. Buket Bahar, Alper Alpman, Fatih Al, Cenk Bıyık, Elerki Taşkın, Miray Akovalıgil, Işık Tolgay, Oğuz Turgutgenç, Umut Kurt ve Nermin Koçak gibi kişiler de müzikalde yer alacak. Müzikalde Hayko Cepkin Dr. Jekyll ve Mr. Hyde karakterlerini, Elçin Sangu ise Lucy Harris karakterine hayat verecek. 

Dr. Jekyll and Mr. Hyde Romanı

Robert Louis Stevenson’ın dünyaca ünlü kısa romanı Dr. Jekyll and Mr. Hyde, kısa sürede İngiliz gotik korku klâsiklerinin arasına girmiştir. Daha önce pek çok kez beyaz perdeye uyarlanan romanın olay çevresi isminden de belli olduğu üzere Dr. Jekyll ve Mr. Hyde etrafında gelişmektedir.

Dr. Jekyll herkes tarafından sevilen, saygın ve nazik bir doktordur.  Kendi iyi ve kötü yönlerini ayırmak için hazırladığı bir karışım hazırlamasıyla olaylar başlar ve saldırgan, çirkin ve şehvet düşkünü bir canavara dönüşüverir. Bir süre sonra eski hâline döner ancak hazırladığı karışımı içmekten kendini alamaz ve sürekli Mr. Hyde olarak adlandırdığı çirkin varlığa dönüşür. Öykü de çoklu kişilik bozukluğuna sahip olan Dr. Jekyll’in avukat arkadaşı Gabriel John Utterson’ın bakış açısıyla anlatılır. Romanda kasabadakilerin hatta Utterson’ın bile Dr. Jekyll ve Mr. Hyde’ı iki farklı kişi sandığı da açıkça ifade edilir.

Robert Louis Stevenson esasında bu romanında, kişilik bölünmesini vurgulamak istemiş, kötü yan Hyde ile iyi yan Jekyll arasına ben’i yerleştirmiştir.

Bu konu üzerinden gidilecek müzikalin satışları ise Passo üzerinden gerçekleşecek ve biletlerin fiyatları ise şu anlık 163₺ ve 796₺ arasında satışa sunulacak.