Hayvan Deneysiz Regl Ürünleri

İşte hayvan deneysiz, vegan ve sürdürülebilir regl ürünleri

Selam!

Hayvan deneysiz kozmetik markaları önerdiğim yazımdan sonra bu sefer de hayvan deneysiz 'cruelty free' regl ürünlerinden bahsetmek istedim.

Regl ürünleri, kadın olarak hem hepimizin belli bir yaşa kadar kullanmak zorunda olduğu, hem de ülkemizdeki sürekli artan enflasyonla birlikte gittikçe "lükse" dönüşen ürünler. Bu yüzden bu yazımda size sadece tek kullanımlık (cruelty free ve vegan) ped markaları değil, hem atık çıkarmama açısından hem de ekonomik açıdan daha tercih edilebilir olan yıkanabilir ped, regl külodu ve regl kabı markaları da önereceğim.

Tek Kullanımlık Hayvan Deneysiz, Vegan, Ped Markaları

1. Beije

Beije ile başlamak istedim çünkü Beije diğerlerine göre biraz daha farklı çalışan bir marka. Abonelik sistemiyle çalışan Beije'de regl yoğunluk ve sürenize gören istediğiniz tür pedden istediğiniz sayıda ekleyip 2 aylık bir paket oluşturuyorsunuz. Tabii bununla uğraşmak istemezseniz hazır paketler de bulunmakta. Oluşturduğunuz 2 aylık paket 2 ayda bir belirlediğiniz tarihte evinize kadar geliyor, bu şekilde aniden pedsiz bir şekilde yakalanmıyorsunuz. İstediğiniz zaman da aboneliğinizi iptal etmeniz mümkün. Pedlerinin yapımında bambu kullanan Beije, ağartıcı da kullanmadığı için ürünleri "beije" bir renk taşıyor. İncelemek için kendi sitelerini ziyaret edebilirsiniz.

2. Molped

Molped ne kadar hepimizin bildiği bir marka olsa da eminim birçoğumuz hayvan deneysiz ve vegan bir marka olduğundan haberdar değiliz. Marka hem oldukça fazla bir ürün çeşitliliğine sahip hem de ürünlerinin aynı zamanda % 100 organik pamuk olduğunu iddia ediyor.

3.Sleepy

Sleepy de yine yaygın olsa da cruelty free ve vegan olmasıyla adını çok duyuramamış markalardan. Bu marka da ürünlerinin yapımında organik bambu, organik pamuk ve saf su kullandığını iddia ediyor.

4. Ladyfit

Diğerlerine göre adı daha az duyulmuş olan bu markanın pedleri de cruelty-free ve vegan. Ladyfit de diğer markalar gibi, organik bambu ve pamuk kullanılarak üretilmiş ürünler vaat ediyor.

5. Natracare

Diğerlerine göre daha az uygun fiyatlı olan Natracare de listedeki diğer markalar gibi deneysiz ve vegan. Organiklik konusunda da diğeleri ile aynı vaatlere sahip.

Yıkanabilir Pedler

Tek kullanımlık pedlere göre daha sürdürülebilir ve birkaç tane alındığı takdirde yıkanarak uzun süre kullanılabildiği için daha ekonomik olan yıkanabilir pedler de oldukça revaçta. Her marka genel olarak aynı şeyi sunduğu için markaları sadece sıralayacağım. Aralarından kendinize göre en uygun olanını seçebilirsiniz.

1. Neocomfort

2. Ponpad

3. Pamucco

4. Ekoped

Regl Külotları

İşlevsellik açısından yıkanabilir pedlerle aynı şeyi sunan regl külotlarının tek farkı giyilebilir olması. İşte göz atabileceğiniz bazı markalar:

1. Peddon

2. Noped

3. Penti

4. Allmatters

5. Kiklou

6. Hipps

Regl Kapları/Menstrual Kaplar

İşlevsel açıdan tampona benzese de, 1 tane alındığı zaman uzun yıllar kullanılabildiği için daha sürdürülebilir ve daha ekonomik olan regl kapları özellikle son yıllarda oldukça fazla tercih ediliyor. İşte göz atabileceğiniz bazı markalar:

1. Allmatters

2. Lunette

3. Beije

4. İntimina

5. Era

6. Loulou


Kaynak: Instagram - @deyncat

Herhangi bir kategoride sizin de önermek istediğiniz markalar varsa yorumlara bırakabilirsiniz!