Hayvan Severler İçin Oyun Önerileri

Dostlarımızı içeren genellikle simülasyon, bulmaca ve zengin hikayeden oluşan oyunlar.

Sizler için farklı kategorilerden oluşan ve her birinin minik dostlarımızı içerdiği bir oyun listesi hazırladım.

1-Stray

Favorim bu olduğu için listenin başına aldığım Stray, cyberpunk temalı bir açık dünya oyunu. Oyuna bir talihsizlik sonucu evinden kopmuş bir kedi olarak başlayıp, maceraya atılıyorsunuz. Göreviniz hapsolduğunuz bu dünyadan kurtulmak ve bu maceranızda size robotlar eşlik ediyor hatta bu robotlarla ve yapay zekayla duygusal bağ bile kurabiliyorsunuz. Hikayesi uzun olmayan, birkaç günde veya tek oturuşta bitirebileceğiniz, oynanış ve mekanik olarak sizi zorlamayacak çok sevimli bir oyun. Farklı bir dünyayı küçük bir dostumuzun bedeniyle keşfedip, mücadele etmek çok keyifliydi. Oyunun tek dezavantajı fiyatının biraz tuzlu olması.

2-House Flipper / Pets DLC

House Flipper bir tasarım ve inşa etme oyunu. Müşterileriniz taleplerine göre ev temizliği, badana, duvar örme, iç dizayn gibi hizmetler veriyorsunuz. House Flipper'ın ek paketi olan Pets ise minik dostlarımızı sahiplenip onlara bakım verebileceğiniz bir paket. House Flipper'a ek olarak burada hayvan bakımına dair eklentiler de oluyor, bir müşterinin evinde kedi-köpek odası dizayn edebiliyorsunuz aynı zamanda bunu kendi dostlarınız için de yapabiliyorsunuz. Ne yazık ki House Flipper'da ek paketiyle fiyatı tuzlu ama rahatlatıcı ve keyifli bir oyun. Steam indirimlerini kovalamakta fayda var.

3-Ever Seen A Cat? Serisi

İki boyutlu, bulmaca tarzında bir oyun. Tek yapmanız gereken bu kargaşanın içindeki minik kedileri bulmanız. Arkaya müzik, podcast açarak tam yorgunluğu atlamalık ve konsantrasyonu rahatsız edici düşüncelerden uzaklaştırmak için güzel bir yöntem olabiliyor ayrıca fiyatı da çok uygun.

4-Devcats Oyunları

Tek tek oyunları yazmak yerine direkt geliştirici ve yayıncıyı önermek istedim. Devcats isminden de anlaşıldığı üzere kediler üzerine bulmaca, sudoku, nesne bulma, simülasyon tarzında oyunlar yapıyor. Aynı zamanda gelirleri de sahipsiz kediler için kullanıyorlar, oyun yapımcılarının kurtardıkları kediler ve onlarla ilgili bilgiler aynı zamanda oyunlar içinde de karşımıza çıkıyor. Hem düşük ücretlerde hem de ücretsiz oyunları steamde bulunmakta.

5-Goat Simulator

''Ben bunu niye oynuyorum?'', ''Neden böyle bir oyun var?'' diye kendinizi sorgulayabileceğiniz ama aynı zamanda eğlenebileceğiniz komik bir oyun. İsminden de anlaşıldığı üzere, bir keçi oluyorsunuz ve amacınız ortalığı birbirine katıp kaos çıkarmak. Ben uygun bir fiyata almıştım, son güncellemelerle keçi olmaya bile zam geldi ama indirimlerde bayağı düşebiliyor.

6-Cats and the Other Lives

2 boyutlu, zengin hikayeye sahip bir kedinin gözlerinden evin içindeki yaşamı gözlemleyebileceğiniz bir oyun. Özellikle piksel grafikleri sevenlerin ilgisini çekeceğini düşünüyorum. Çok pahalı olmasa da daha ucuz olması gerektiğini düşündüğüm bir oyun.

7-Animal Shelter: Prologue

Patili dostlarınızı bakmanız ve mutlu etmeniz gereken bir barınak simülatörü. Onları besleyin, oynayın ve uygun evi bulun. Henüz indirmediğim ama kütüphanemde olan, ücretsiz bir oyun ama oyunun tam sürümü tabi ki ücretli.

Listeye eklenecek çok oyun var örneğin The Sims 3 ve 4'ün hayvanlar üzerine çok güzel ek paketleri var fakat fiyat olarak zorlayıcılar. Bunlar dışında 2024'de çıkışı planlanan hem hikaye hem bulmaca hem de simülatör bazlı oyunlar var. Bu oyunlardan birkaçını üstte bahsettiğim geliştirici çıkaracak, steam üzerinden hepsini takip edip hem bütçenize hem de zevklerine göre size uygun oyunlara ulaşabilirsiniz. Son olarak erken erişimde olan açık dünya, hayatta kalma oyunu olan The Wilds'ı ekliyorum.