Her Tırtıl Bir Gün Kelebek Olur 

Umarım bir gün hepimiz içimizdeki tırtılın kelebeğe dönüşmesini izleyebiliriz.


Hayatta her birimizin içinden geçmek zorunda olduğu zorlu süreçler ve mücadeleler vardır. Bu süreçler tıpkı bir tırtılın kelebek olabilmek için geçirdiği dönüşüm gibi bizim de olgunlaşmamıza yardımcı olur.

Tırtıllar aslında çok garip hayvanlardır. Küçük ve kırılgan görünseler de içindeki potansiyeli keşfetmeye başladıklarında rengarenk kelebeklere dönüşürler.

Tırtılların kelebek olma yolculuğu, başlangıçta küçük ve önemsiz görünen süreçle başlar. Tıpkı biz insanlar gibi, belki de kendilerine inanmayıp bir gün kelebek olmayı hayal dahi edemezler. Ancak büyümek zor bir dönem olsa da sonu her zaman mükemmeldir. Aynaya bakan küçük tırtıllar kendilerini kelebek olarak görebilirler.

Tırtıllardan ilham alabileceğimiz çok şey var. Mesela ben tırtılların dönüşüm sürecini bizim başarıya ulaşma sürecimize çok benzetiyorum. Tırtılın sabırlı ve kararlı bir şekilde kozasını örmesi gibi, biz de hedeflerimize ulaşmak için çalışmalıyız.

Bazen süreç istediğimiz gibi gitmez kabul ediyorum. Her şeyde aksilikler olabilir. Duvarlar çıkabilir karşımıza. Belki bizim tarafımızdan belki 3. Kişiler tarafından. Ama eğer başarmak istediğimiz şeyi kalben istersek bir kelebek olabiliriz. Sabırla kozamızı örüp, sıkı çalışırsak rengarenk bir kelebeğe dönüşebiliriz.

Sonuç olarak her tırtıl bir gün kelebek olur ve her insan da bir gün hayallerine ulaşır. Önemli olan kozamızı örerken kararlı ve sabırlı olmaktır. İçimizde bir yerlerde keşfedilmeyi bekleyen potansiyelimiz saklı.  Potansiyelimizi saklandığı yerden çıkarmak da bize bağlı.

Umarım bir gün hepimiz içimizdeki tırtılın kelebeğe dönüşmesini izleyebiliriz.