Herkesi Avukat Olmaya İten Dizi: Suits

Yayınlandığı günden beridir hukuk dizileri arasında en tepelerde yer alan Suits dizisini tanıyalım.


Yayınlandığı dönemden itibaren hukuk dizileri arasında büyük yankı uyandıran Suits, yayın hayatına başladığı 2011’den beridir büyük bir hayran kitlesine sahip. Mike Ross, avukatlık ruhsatı ve hukuk diploması olmamasına rağmen zehir gibi bir beyne sahiptir. Bir gün polisten kaçarken kendini bir hukuk firmasının avukatlık mülakatında bulur. Bu mülakatı düzenleyen kişi ise Amerika’da bilinen, hukuk dünyasının en büyük isimlerinden avukat Harvey Specter adında karizmatik ve ukala bir adamdır. Harvey’nin büro için Harvard hukuk mezunu birini işe alması gerekmektedir ancak Mike bu kritere uymaz. Yine de zekâsıyla Harvey’i büyülemeyi başarır ve kimsenin öğrenmemesi gereken bu büyük sırla beraber çalışmaya başlarlar. Dizide bu sırrı korumaya çalışmaları, zamanla aralarında oluşan bir nevi abi-kardeş ilişkisi ve bunun dışında kişisel hayatları hakkında sekiz sezonluk bir macerayı izliyoruz.  

Kadrosunda Prens Harry ile evlenerek kraliyete katılan ve tüm Dünya medyasını derinden sarsarak kraliyetten ayrılan Meghan Markle ile Patrick J. Adams, Gabriel Macht, Sarah Rafferty, Rick Hoffman ve Gina Torres yer alıyor.

Aşağıdan Mike Ross ile Harvey Specter arasındaki ilişkinin başlangıcın hikayesine göz atabilirsiniz.


İlerleyen sezonlarda kadro büyük bir değişim geçirse ve bu biraz tat kaçıran bir detay olsa da diziyi herkes izlemeli. Diziyi izlemek için en büyük neden olarak tek bir şey söyleyebiliriz: Harvey Specter.

Gabriel Macht tarafından canlandırılan karakter, dizi dünyasındaki popüler isimler arasında yer alıyor ve bu ünü sonuna kadar hak ediyor. Başarısıyla nam salmış olan Harvey, kadınlar tarafından arzulanan ve girdiği davaları kaybetmeyen bir avukat. Davaları kaybetmeyen ve müvekkilerini beklentilerin de ötesinde savunan Harvey, aynı zamanda müthiş bir sinema hafızasına sahip. Mike ile aralarında sürekli filmlere veya dizilere yaptıkları göndermelerle yüzünüzde bir gülümsemeye sebep oluşturuyor.


Bunun dışında dizinin en güzel detaylarından biri ise Harvey ile sekreteri Donna arasındaki ilişki. İlk sezondan son sezona binbir türlü zorluk yaşayan bu iki arkadaşın arasındaki güçlü bağ ve daha bir sürüsü ile sizi bağımlısı yapıyorlar. Bu ikili arasında şöyle de güzel bir detay var: Oyunular birbirlerini dizinden neredeyse 20 yıl öncesinden beri tanıyor ve birbirlerinin yakın arkadaşlarıyken aynı projede yer alıyorlar. Zaten bir araya gelmeleri de Donna'ya hayat veren Saraf Rafferty tarafından Macht'ın önerilmesiyle gelişiyor.

Sekiz sezonunda toplam 134 bölüm bulunduran dizi, izlenmemiş insanlar tarafından en kısa sürede izlenilmeli. Yazımızı burada noktalamadan önce Harvey'nin birkaç ünlü repliğini aşağıdan bulabilirsiniz.


"İyi avukatlar gerçeklerden, mükemmel olanlar ise rakiplerinden endişelenir."