Herkesin İzlemeye Cesaret Edemeyeceği Bir Seri: The Human Centipede

The Human Centipede Serisi

Birinci filmde psikopat bir doktor, insanları birbirine dikerek bir insan kırkayak oluşturmak ister. Bunu gerçekleştirmek için 3 turisti alıkoyar. Planı, birbirlerinin ağızlarını anüslerine dikerek canlı kalmalarını sağlamaktır. Hastalıklı bir konuya sahip bu film, serinin 2. filminin yanında çok da mide bulandırıcı durmuyor.

İkinci filmde, The Human Centipede filmindeki doktora özenen zihinsel sorunları olan bir adamın, doktordan öğrendikleriyle yeni bir insan kırkayak yapma serüvenini anlatıyor. Siyah-beyaz bir çekime sahip olan bu filmde bir insanın gerçek anlamda ne kadar gaddar ve iğrenç olabileceğine tanıklık ediyoruz. Birinci filmi izlemeye zorlanan birinin ikinci filmi izleyebilmesi imkansız. Çünkü içerdiği işkenceler, sadistlik ve kara fetişler normal bir insanın midesinin kaldırabileceği gibi değil.

Üçüncü filmde hapishane müdürü, ceza vermek ve Amerikan cezaevi sistemini iyiye çevirmek için The Human Centipede filmindeki doktordan ilham alarak mahkumları 500 kişiden oluşan bir kırkayağa dönüştürme fikrine kapılır. The Human Centipede 2 ile benzer konuya sahip olmasından ve işleyişinin sıkıcı olmasından ötürü bu filmi izlemenizi tavsiye etmiyorum. Bence biraz zorlama bir film olmuş.

Bu seriyi izlemezseniz hiçbir şey kaybetmezsiniz. Filme +18 sınırlaması bile yetersiz gibi duruyor. Hostel ve Martyrs filmleri bu serinin yanında fazla masum kalıyor. Yine de merak ediyorsanız ve kaldırabileceiğinizi düşünüyorsanız izleyebilirsiniz.