HOGWARTS’A DÖNÜŞ

Harry Potter’dan 20. yıldönümünde hayranlarına yeni yıl hediyesi niteliğinde bir program.

 

Harry Potter, İngiliz yazar J.K. Rowling tarafından yazılan yedi fantastik romanından oluşan seridir. Romanlardan uyarlanan ilk filmin yayınlanmasından bu yana geçen 20 yılı kutlayan program, orijinal oyuncu kadrosunu ve ekibi hafıza şeridinde dokunaklı bir yolculukta bir araya getiriyor. Duygusallığa ve yürekten hatırlamaya ayrılan zaman ve özen her zaman harika bir şekilde sergilenir.

Yaklaşık 2 saatlik bu özel programdaki yolculuğumuz tabiki 9 ¾ platformunda başlıyor, yüzümüzde kocaman bir tebessüm ile.

Harry Potter’ın yıldız oyuncuları Rupert Grint (Ron), Daniel Radcliffe (Harry) ve Emma Watson (Hermoine) birlikte Gryffindor Ortak Salonu'nda oturup anıları anlatıyorlar. "Yeniden bir araya geldiğimizi hissetmiyoruz," diye gülümsüyorlar. İyi bir noktaya değinilirken, son Harry Potter filmi sadece on yıl önce olduğunu hatırlatmak istiyorum. Radcliffe, Watson  ve Grint'in birbirlerine karşı muazzam bir kardeş sevgisi ve şefkati var. Yıllar boyunca birbirlerinin hayatlarına o kadar derinden dalmışlardı ki bir bakıma birbirlerini de doyasıya yaşıyorlardı. Geriye baktığımızda çok uzun bir süre gibi geliyor fakat Grint’in de dediği gibi zaman hiç geçmemiş, onlar hiç ayrılmamış ve biz hep ekranların karşısındaymışız gibi.

Oyuncular program boyunca diğer oyuncular ile birlikte bir araya gelip hatırladıkları detayları paylaşıyorlar. Aralarında kurulan bağın ne kadar özel ve sıkı olduğunu görüyoruz. Bu özel programda oyuncular kadroya nasıl seçildiklerinden ve sonrasında Harry Potter’ın hayatlarına nasıl dokunduğundan bahsediyor.

Üçüncü Potter filmini yöneten Alfonso Cuarón'un merkez üçlüye karakterleri hakkında ve gerçeğe uygun denemeler yazdırdığını, Watson'ın mükemmel bir düzine sayfa verdiğini, Radcliffe'in A4'ün yarısını nasıl topladığını ve Grint'in bunu yapmadığını duyuyoruz. Grint’e nedeni sorulduğunda ise Ron’un bu ödevi yapmayacağını düşündüğünü söylüyor. Grint, karakterini oynamıyor aslında ta kendisi diyebilir miyiz?

Burada önde ve merkezde olan şey kalp merkezli bir toplanmadır. Hogwarts'ta (çoğu) herkesin olması, tüm bunları şenlikli bir aile birleşimi gibi hissettiriyor. Sevgiyle dolu bir aile. Harry Potter sevenlerinin seri boyunca tanık olduğu ve özlediği o atmosferi tekrar yaşamak için harika bir fırsat olduğunu söyleyebilirim.