İdeal Sosyal Medya Hizmeti: Ücretli Abonelik

Hali hazırda ücretsiz olarak kullanılan sosyal medya platformlarının ücretli abonelik seçeneği kullancılar vazgeçme sebebi midir?

Günümüzde birçok sosyal medya platformu sunduğu ekstra hizmetler için ücretli abonelik seçeneğini sunmaktadır. Ücretli abonelik modelinin ana faydası olarak fikir paylaşımı,bilgi akışı ve dezenformasyon arasındaki farkın iyi anlaşılmasıyla birlikte dezenformasyonla ilgili endişelerin azaltılmasının amaçlandığı ifade edilmektedir.

Kullanıcılar alıştıkları uygulamaları ücretli bir şekilde kullanmaya devam ederken beklentileri hangi yönde ve nasıl değişti?

Kullanıcıların beklentileri hizmet aldıkları platformlara göre değişmektedir. Kullanıcıların çoğu reklamlara maruz kalmamak, tanınır kişi olduklarının belli olması gibi belli başlı özellikler dolayısıyla ücret ödemeyi kabul etmektedir. Kullanıcı beklentileri genel olarak , algılanan kalite ve uygulamayı kullanmaktan duyulan memnuniyet ücretli olan abonelik hizmetini seçme olasılığını etklemektedir. Bir diğer önemli unsur ise kullanıcının o uygulamadan vazgeçtiği zaman güven duyarak kullanacağı başka bir uygulama bulamayışı da önemli bir sebeptir.

Kullanıcılar fiyatı nasıl algılıyor?

Uygulamaların sunduğu artı özellikler, kalite ve kullanıcının harcadığı ücret kullanıcılar tarafından değer olarak tanımlanmaktadır. Kullanıcılar hali hazırda ücretsiz olarak kullandıkları uygulamalara yüksek fiyatlar öderken ücretin buna deyip değmeyeceğini düşünmektedir. Ayrıca yapılan anketlere göre ücretli abonelikleri deneme olasılığı en yüksek olan grup üniversite eğitimli olan kişiler olduğu yönündedir.

Kullanıcıların abone olma sebebi

Günümüzde birçok kişi ihtiyacına uygun olan sosyal medya platformuna yönelmektedir. Bazı kişiler bu platformlardan gelir elde ederken bazı kişiler eğlenmek, fikir belirtmek, daha çok insana ulaşmak gibi amaçla kullanmaktadır. Böyle bir durumda sosyal medya hayatımızın her köşesinde yer elde etmektedir. Zamanla elde edilen bu yer kullanıcılarda bağlılık duygusu ve yokluğunda yerine başka bir şey koyamamak gibi çeşitli duygu, düşüncelere sebep olmaktadır. Gelişen bu bağlılıkla birlikte ücretli abonelikler artsa dahi hayatını buradan devam ettiren kullanıcılar için vazgeçilmez olmaya devam edecektir.