İğrençliği Zulmü Anlatan Deneme Yazım

Basında geçmiş gerçek olaylar hakkında.

Kaplumbağalar da uçar. Bu dünya her şeyi gördü.

Kocası tarafından her gün dayak ve zulüm gören kadının çocukları önünde adice öldürülen kadını gördü. Kendi öz babası tarafından tecavüze uğrayan küçük kızı gördü. En yakın arkadaşı tarafından para için öldürülen adamı gördü. Üvey babasının tacizlerine dayanamayıp intihar eden genç kızı gördü.

Birçok yaşlı adam tarafından tecavüze uğrayan ufacık kızın dava sırasında; “O da karşı gelmeyip zevk aldı.” suretiyle serbest bırakılan aşağılıkları gördü. Miras için evlatları tarafından öldürülen anne babayı gördü. Masada ‘yoğurt’ yok diye burnu kırılan ve morluklar içinde kalan kadını gördü. İki kız arkadaşın lanet bir elbise için birbirlerini öldürdükleri tartışmayı gördü.

Kendi öz oğlundan hamile kalıp, o çocuğu doğuran kadını gördü. Arkadaşını evine çağırıp, onu öldürüp patatesle yiyen aklını yitirmiş insanı gördü.

Binlerce kadının recm edildiğini gördü!

Sevgilisinden hamile kalınca kabul edilmediğini anladığında, korkudan banyo da kendini makasla kesen cenin ile birlikte kanlar içindeki genç kızı gördü. Ağlayan bebeğinin susması için 14. kattan aşağıya atan anneyi gördü. Kimsesiz çocukları kaynar suyla haşlayarak yıkayan, işkence eden zalimi gördü. Dedesi yaşındaki adamlarla evlenmek zorunda olan çocuk gelinleri gördü. Para için istemediği hâlde fahişelik yapan kadınları gördü. Kedi, köpek, eşek, tavuk, ördeğe tecavüz eden ahlak yoksunlarını gördü. Ön ve arka ayaklarını bağlayıp suya atılan atı gördü. Kedinin bağırsaklarını çıkarıp bunu videoya çeken üniversiteli bir caniyi gördü.

Tecavüzcüsünün çocuğunu doğurmak zorunda olan her gün acı çeken o kızı gördü. Savaş olurken kadınlar, çocuklar, masumlar ölürken susan tüm dünyayı gördü.

Kanlar içinde feryat figan ağlayan insanları görüp üzüntülerini dile getirip ardından kahkahalara boğulan insanları gördü. GÖRDÜM.

Tüm bunlar olurken susan tüm dünyayı gördüm. Çıkar ve kibir yüzünden kılını kıpırdatmayan insanları gördüm. Tüm bunlar olurken hiçbir şey olmamış gibi davrananları gördüm.

Irak-İran-Afganistan gibi ülkelerde recm gibi bir çok cahilce saçmalığı “Allah-u Ekber” (Allah Büyüktür) diyerek yapışlarında titreyen ellerimi gördüm. Hayvanlara yapılan eziyeti gördüm. Cani insanları gördüm. Ruh hastası insanları gördüm. Sapık insanları gördüm. Ve gerçekten “kötüyü” gördüm. Ama hiçbiri adaletsizlik kadar gördüklerime pişman ettirmedi.

Ve artık bence bu dünya her şeyi gördü, görecek bir şey kalmadı.

Bir saniye? Henüz kaplumbağalar uçmuyor değil mi?

                                                                                    

Not: Yukarıda yazmış olduğum olayların hepsi maalesef yaşanmıştır, Basında ve Resmi Gazete'de yer almaktadırlar. Ve bu tür olaylar hâlâ yaşanmaya devam etmektedir.