İkili İlişkilerde Neler Yapmamalıyız?

Bir ilişkide nelere dikkat etmeliyiz?

İkili ilişkiler bazen karmaşıklaşabiliyor, tam da bu noktada partnerimiz hangi davranışlardan hoşlanıyor ya da hoşlanmıyor diye düşünmeliyiz. Şimdi genel olarak erkeklere karşı yapılmaması gereken davranışlar ve kadınlara karşı yapılmaması gerekenlerden bahsedeceğim.

Kadınlardan başlayalım. Öncelikle kadınlar ilgisizlikten hiç hoşlanmazlar. İlişki ne kadar zamandır sürerse sürsün her zaman o ilgi orda olmalıdır. İlgi derken 24 saat ilgilnmek değil tabii ki. İşi olsa bile ilk boşluğunda mesaj atmak, aramak, neler yaptığını haber vermek de ilgili olmaktır. Partnerinin olmadığı bir yerde de varmış gibi davranmak ve düşünülmek kadınlar için olmazsa olmazdır. Kadınların holanmadığı diğer bir şey ise herkesle aynı duruma konulmak. Kadınlar her zaman özel hissetmek isterler, parterinin davranışları sadece ona özgü olsun isterler. Örneğin bir adam eşine hayatım diye hitap ediyorsa başka kimseye o şekilde hitap etmemesi, sadece eşine özgü olması kadın için çok değerlidir. Partnerinin dünyadaki tek kadın oymuş gibi davranması bir kadın için o kadar harika bir şeydir ki inanılmaz mutlu ve özel hisseder. Ayrıca, bir kadın eşinin sürekli kavga çıkartmasından hiç hoşlanmaz ve çabuk kırılabilir. Bazen erkekler en ufak şeyi bile büyütebiliyor. Bağırmak bile bazen kırıcı olabiliyor sevdiğimiz kişi bağırdıysa. Şefkat çok önemli bir ilişkide.

Gelelim erkekler nelerden hoşlanmazlar ve kadınlar ne yapmamalı. Öncelikle, erkekler sürekli mızmızlanan, küsen kadınlardan hiç hoşlanmazlar. Özellikle sebepsiz yere olan bu davranışlardan. En ufak olumsuzlukta moral bozup, surat asıması ve karamsarlıktan erkekler hiç hoşlanmazlar. Tabi ki üzüleceği şeyler olur hayat bu, ancak burda bahsettiğim durduk yere ya da çok ufak bir olayda büyütülerek gösterilen tavırlar. Ya da her şeye şikayet edilmesi. Erkekler bir süre sonra bu davranışlara bunalabilirler. Ayrıca, ilişkide kadınların yapmaması gereken bir diğer hareket gereksiz yere şüphe duymak. Erkekler, sürekli kendilerinden şüphe duyulmasından, imalardan hiç hoşlanmazlar. Bide bu laf sokarak yapılırsa direkt soğuyabilirler. Yani, kadınlar olarak bir şeylerden şüpheleniyorsak bile emin olmadan imada bulunmazsak daha sağlıklı olur. Çünkü direkt kendimizden soğutabiliriz.

Bir ilişkide en önemli şey dengedir. İki tarafın da karşılıklı dikkat etmesi gerekir. Birbirlerinin hoşlanmadığı şeyleri yapmamaya iki taraf ta özen göstermelidir. İki taraf ta eşit şekilde düşünmezse bir taraf hep yıpranır.