İkonik Hermes Birkin Çantanın Doğuşu

Günümüzde lüksün simgesi haline gelen ikonik Hermes Birkin çantanın bir uçak yolculuğu esnasında tasarlandığını biliyor muydunuz?

Müzisyen, yönetmen ve oyuncu olan Jane Birkin bir dönemin moda ikonu olarak anılmaktaydı. Birkin, bohem ve zarif tarzıyla dikkat çekiyordu.

Peki Jane Birkin ve Hermes markasının yolları nasıl kesişti?

1984 yılında Jane, Paris'ten Londra'ya uçarken firma tarafından Jane'in sınıfını yükseltilmişti. Jane kendini hoş giyimli bir adamın yanında otururken bulmuştu.

Jane o sırada farkında değildi ama bu hoş giyimli adam Hermes'in CEO'su Jean-Louis Dumas'tı.

Yolculuk sırasında Jane'in çantasındaki her şey yere düşünce yanındaki adam "Cepli bir çanta almalısın." demiş. Jane ise "Hermes cepli bir tane yaptığı gün o çantayı alacağım." diye cevap verince adam Jane'e kendini tanıtmış ve "Ben Hermes'im." demiş.

Jane haliyle çok şaşırmış. Ardından “Neden Kelly'den daha büyük ama Serge'nin valizinden daha küçük bir el çantası yapmıyorsunuz?” tavsiyesini vermiş. Jean Louis "Sence nasıl olurdu?" diye sorduğunda ise Jane bir kusma torbasının üzerine aklındaki çantayı çizmiş. Dumas "Senin için bu çantayı yapacağım." demiş.

Böylece ikonik çanta Hermes Birkin'in ilk çizimi o yolculukta ortaya çıkmış.

Jane kendi adını taşıyan çantayı kişiselleştirmekte oldukça başarılıydı. Boncuk bilezikler, anahtarlıklar ve hatta çantanın kayışına Hermes bir saat bile takmıştı.

Günümüzde Birkin çanta artık bir zenginlik göstergesi olmasıyla birlikte ulaşılması oldukça zor olan bu çanta lüksün simgesi haline geldi.

Bakalım Jane Birkin'in çantasında neler varmış?