İlk Buluşmanın Önemi ve Detaylar

İlk buluşma neden önemlidir?

İlk buluşma bir ilişkinin en önemli aşamasıdır. Çünkü anlaşıyor muyuz, konuşabiliyor muyuz, karşımdaki nasıl diye burada anlarız. Flört aşamasında genellikle telefon üzerinden konuşuluyor ve buluşana kadar tam anlamıyoruz bile.

İlk buluşma öncesi genellikle iki taraf ta heyecanlı olur. Bu gayet doğaldır. Sonuçta ilk defa görülecek kişiyle ya da ilişki niyetiyle ilk defa buluşulur. Buluşmadan önce genelde kadınlar daha çok özen gösterirler. Kıyafet, makyaj, cilt bakımları derken kadınlar görünümlerine çok önem verirler. Erkekler için genelleme yapmayacağım çünkü değişiyor ama onların biraz daha özen göstermeleri gerekiyor bence. İlk izlenim çok önemli. İtiraf etmeliyiz ki önce dış görünüş gelir, ardından karakter.

Burada önemli olan bir diğer şey ise davranışlar. O gece yapılan davranışlar soğutabilir ya da etkileyebilir. Örneğin, erkeğin centilmence davranması, partnerini evinden alması, geç kalmaması hoş ve etkileyici olacaktır.

İlk buluşmanın güzel geçmesi için sohbetin de güzel olması gerekir. Ortak konuşulacak konu bulunduğu zaman ve mizah da uyduğu zaman çok eğlenceli geçer. Aynı şeylere gülüp, rahat rahat sohbet ettiğiniz zaman aranızda yavaş yavaş bir bağ oluşmaya başlar. Çünkü yanında rahat konuşabildiğiniz insanı bulmak zordur.

İlk buluşma tabii ki kötü de geçebilir. Karşınızdaki kişinin bazı özelliklerinden hoşlanmayabilirsin. Örneğin cimri olması ya da garsona kötü davrnması, kaba olması. Direkt soğutur. Zaten her buluşma güzel geçecek diye bir şey de yok. Herkes farklı karakterde ve farklı düşünce yapısına sahip.