İlk İş Günü İçin Tavsiyeler

Bir acemiden diğer acemilere birkaç tavsiye.

Herkese merhaba! Bugün (4Temmuz2022) ilk kez iş başı yaptım ve çalıştım. Gerçekten yorucu bir gündü ancak biraz eğlenceli de geldi bu yorgunluk.

İlk tavsiyem: Asla ama asla korkulacak bir şey yok. Çünkü iş yerinde ilk gününüz olduğunu herkes biliyor. Sizden de sadece ilk adımı atmanızı bekliyorlar. Korkmayın. Yardım isteyin. Sorun.

İkinci tavsiyem: Kesinlikle kendinizi hem güzel görünüşlü hem de rahat hissettiğiniz kıyafetler seçin. Belki daha öncesinde prova yapmanız gerekebilir.

Üçüncü tavsiyem: Size söylenilen saatten önce orada olmaya dikkat edin. Örneğin ben yarım saat önce iş yerindeydim ve iyiki erken gittim. Çünkü son dakika gelseydim benim gibi erken gelen çalışma arkadaşlarımla tanışma kaynaşma fırsatım olmayacaktı.

Dördüncü tavsiyem: Kendinizden emin olmanız. Eğer öyle hissetmiyorsanız, ki bu çok normal, bile öyle gibi yapmanız. Rahat yürüyün. Acele etmeyin. Panik yapmayın. Tabiri caizse ''Fake it till you make it''.

Beşinci ve son tavsiyem de şu: İlk günden dünyanın yükünü sırtlanmayın. Sizden öncede orası işleyen bir kurumdu. Yani hali hazırda bir düzeni var. Siz sadece ayak uydurun ve var olan düzeni aksatmamaya çalışın.

Herkese bol şans!