İngilizce Bölüm Okumak

İngilizce bölüm okumayı düşünenlere tavsiyeler

İngilizce bölüm seçersek avantajları ne olur biraz ondan bahsedelim. Öncelikle en büyük avantajı İngilizcemiz gerçek anlamda gelişir. Çünkü ilkokuldan beri İngilizce dersi görmemize rağmen İngilizcemiz yeteri kadar iyi olmaz. Hep aynı basitlikte konuları görürüz. Üstüne düşmezsek unutur gideriz. Ancak üniversitede bölümümüz İngilizce olursa üst seviyede öğrenmek zorunda kalırız. Bütün derslerimiz, sınavlarımız, sunumlarımız İngilizce olacak çünkü. O yüzden ancak burda profesyonel şekilde öğrenebiliriz.

Ayrıca mezun olduktan sonra iş ararken de avantaj sağlayacaktır. İş alımlarında önemli bir kriterdir. Kariyer hayatında oldukça fayda sağlayacaktır. Bölümü İngilizce olan kişiler aynı zamanda yurtdışında da daha kolay iş ve staj imkanı sağlarlar. Okurken öğrenci değişim programlarında da fayda sağlayacaktır.

İngilizce bölüm okumanın çok fazla avantajı olsa da aynı zamanda okurken Türkçe bölüme göre daha zordur. Bütün dersler İngilizce. Örneğin matematik dersini düşünelim. Dersin kendisi zaten zor bir de bunu İngilizce düşünün. Zorluk derecesi artıyor. Ya da hukuk bölümü. Terimleri öğrenmek ana dilde bile zorken bir de İngilizce oluyor. Faydası daha çok olan şeylerin de bedeli vardır maalesef ki. Ama tabii ki İngilizce bölümü tavsiye ederim. Okurken zorlansak bile geleceğimiz için iyi olacaktır. Kendimize güvenip çabalamaya devam.