İngilizce Hızlıca Nasıl Öğrenilir?

İngilizce Hızlıca Nasıl Öğrenilir?

İngilizce, öğrenmesi eğlenceli bir dildir ve nispeten kolay bir dil olarak görülse de, hızlı ingilizce öğrenmek imkansız görünebilir. Ama size doğru stratejiye sahip olduğunuz sürece öyle olmadığını söylemek için buradayım.

İşte ingilizce'yi hızlı bir şekilde nasıl öğreneceğimize dair en iyi ipuçları:

1. Elinize alabileceğiniz her şeyi okuyun

Klasik edebiyat, ciltsiz kitaplar, gazeteler, web siteleri, e-postalar, sosyal medya akışınız: İngilizce ise okuyun. Öğrenilen kelime dağarcığına yeniden maruz kalmak size bir bağlamda yeni örnekler verdiğinden, bu nedenle zihninizdeki bu kelimeleri pekiştirdiğinden, bu hızlı bir şekilde gelişmenize yardımcı olur. Öte yandan, özellikle ingilizce gibi pek çok kelime içeren bir dilde kelime hazinenizi oluşturmak için yeni kelimeler ve ifadeler öğrenmek çok önemlidir.

2. Yeni kelime dağarcığını aktif olarak not alın

Öğrenirken, genellikle yeni bir kelime öbeğinden o kadar zevk alırız ki onu unutmak imkansız görünür. Yeni bir kelimeyi veya ifadeyi her duyduğunuzda veya okuduğunuzda, onu yazın: yani bir cümlede ve anlamı not edilmiş olarak. Bu, o kelimeye geri dönüp kendinize sormayacağınız için size zaman kazandırır: "Bu kelime / ifade tekrar ne anlama geliyordu?”

3. Gerçek canlı insanlarla konuşun

İletişim kurmamak için bir dil nedir? Bir dili konuşmanın kafanıza yapışmasına, sadece okumaktan veya yazmaktan çok daha iyi yardımcı olduğu doğrudur. İnsanların kaç kez “anladıklarını ama ingilizce konuşamadıklarını" söylediklerini duyduğunuzu bir düşünün." İngilizceyi konuşabilmek için ana dili konuşanları arayın, bir kursa kaydolun veya çevrimiçi dersler alın.

4. Podcast'lere veya Youtube kanallarına abone olun (ingilizce)

Mizah gibi mi? Politika mı? Blog yazmak mı? Yemek mi? Akla gelebilecek her ilgiyi kapsayan konularla, sizin için ingilizce konuşan bir podcast veya youtube kanalı var. Birkaçına abone olun ve araba kullanırken dinleyin veya okula veya işe gidip gelirken izleyin. İlk başta, yerel aksanları zor bulabilirsiniz, ancak buna bağlı kalın ve yakında ne duyduğunuzu anlamaya başlayacaksınız (ve aynı zamanda bir ana dili konuşandan çok sayıda yeni kelime öğreneceksiniz!)

5. Yurtdışına git

İngilizce'nin dünyada en çok konuşulan dil olduğu bir sır değil ve aralarından seçim yapabileceğiniz uzun bir ülke listesiyle ideal öğrenme ortamınızı yarımküreye, hava durumuna veya en sevdiğiniz şehre göre seçebilirsiniz. Avustralya, Yeni Zelanda, İngiltere, ABD, Kanada ve Güney Afrika'yı düşünün!

6. Arkadaşlarını kullan

İnternette ingilizce yayın yapan arkadaşlarınız var mı? Paylaştıkları öğeleri tarayın ve her gün bir veya iki tane keşfetmeyi kendine sorumluluk edin. Bunlar haber veya dergi makaleleri, videolar, konuşmalar, blog gönderileri, şarkılar veya başka herhangi bir şey olabilir. İngilizce ise ve konu ilginizi çekiyorsa, yardımcı olacaktır.