İngilizcenizi Geliştirmek İçin İzleyebileceğiniz Diziler

İngilizcenizi geliştirmek için dizi önerileri.

İngilizce öğrenmenin yanı sıra konuşmak, sürekli pratik yapmak ve duymak önemlidir, yoksa çoğu şey gibi İngilizce bilginiz de beyninizin tozlu raflarına sürüklenmeye başlar. İngilizcenizi geliştirmek ve unutmamak için sık sık bir şeyler dinlemek ve maruz kalmak önemlidir. Böylece hem pekiştirirsiniz hem de yeni şeyler öğrenebilirsiniz. Bunun en iyi yoluysa bize göre dizi izlemektir!

Hem çok efor sarfetmeden hem de bol bol dinleyerek dizi izlemek, dili pekiştirmenin kolay ve eğlenceli yollarından biridir. Çoğu insandan İngilizce'yi dizilerden öğrendim lafını duymuşsunuzdur. Altyazılı veya altyazısız dizilerle bu dili hayatınızın bir parçası hâline getirmek onu unutmamak için çok faydalıdır. Belli bir seviyeden sonra İngilizce altyazılı veya altyazısız izlemek konuşma konusunda size ekstra destek sağlayacaktır. Bu yüzden çok bilinen diziler olsa da nispeten daha açık bir aksanı olan ve anlaması kolay dizileri sizler için derledik.

1.    Friends

Friends dizisi hepimizin bildiği oldukça akıcı bir sit-com. İngilizce öğrenmeye çalışan herkesin bu dile alışması için tavsiye edilen de bir dizi. Sit-com olmasıyla ve açık aksanlarıyla, sıkılmadan da birçok kez izleyebileceğiniz bu dizinin İngilizce öğrenmenize çok faydası olacağı kesin.

2.    Avatar the Last Airbender

Avatar, çok keyifli ve hepimizin bildiği bir çizgi film. Bu çizgi filmin hem eğlenceli konusu, hem iyi seslendirmesi ve açık aksanı sayesinde izlerken İngilizcenizi yine pekiştirmeniz kolay olacaktır, kulak aşinalığınız oluşacaktır.

3.    Anne With An E

Yine aksanın ve kelimelerin açık olduğu bu dizi ayrıca kelime öğrenmek için ideal. Anne’in kullandığı daha üst seviye kelimelerle seviyenizi yükseltebilirsiniz.

4.    Bojack Horseman

Bojack Horseman bir yetişkin çizgi filmi. Biraz hızlı konuşulan bir dizi olsa da seslendirme nedeniyle yine açık ve net konuşuluyor. Aksan geliştirmek için de birebir.

Bu dizileri daha önce izlemişseniz ve hatırlıyorsanız da tekrar tekrar ve Türkçe altyazıyı kapatarak izlemek İngilizcenizi geliştirecektir. Özellikle çizgi filmlerde daha açık ve anlaşılır konuşulduğu için İngilizce öğrenirken çizgi filmleri tercih etmek çok yararlı olacaktır. Bunun yanı sıra bol bol müzik dinleyip anlamlarını araştırmakta kulak aşinalığınızı kaybetmemeniz ve kelime öğrenmeniz için idealdir.