Inhumans - İzlemeli miyim? #19

"Ooo mutant mı? Severiz" diyen arkadaşları yavaşça içeriye alalım.

Tür: Aksiyon, Macera, Bilim kurgu
Durum:Bitti
Yayıncı: ABC (US)
Başlangıç: Eylül, 2017
Bölüm Sayısı: 8 (Sezon 1: 8)
IMDb: 5/10
Bize Göre: 4/10


Nereden başlayacağımı bilmediğim bir yazı ile karşınızdayım. Konumuz Marvel olunca beklentilerimiz de bir hayli yüksek oluyor fakat maalesef bu beklenti, ABC stüdyoları ve Marvel ortak yapımı olan Inhumans için geçerli değil. Aslında Inhumans, çizgi roman olarak bakıldığında gerçekten çok zengin bir konuya sahip fakat başarısız bir dizi çekerek bir nevi hikayeye son verilmiş. Peki nedir bu Inhumans? Zamanında Kreeler (başka bir ırk) ilkel Dünya'ya gelip “Aaa ne garip canlılar, alıp deney yapalım” demişler. Terrigen Mist isimli, sisin içinde kalan insanlar da evrim geçirip özel yetenekler kazanmış.
Gelin öncelikle yapımın iyi taraflarından başlayalım. Benim en çok dikkatimi çeken nokta manzaralar oldu (süper güçlere sahip bir aksiyon dizisinin iyi tarafı manzaralar, arkadaşlar yani daha ne diyebilirim ki?). Çoğu yerde mekan seçimleri gerçekten güzeldi. Onun dışında prodüksiyon olarak gerçekten başarılı. Ve son olarak kostümlerde sırıtan bir durum yoktu, güzel kostüm seçimi olmuş. Evet şimdi sıra kötü yanlarında :)

1- Görsel Efektler

Sevgili Marvel, özel güçleri olan yeni bir ırk için bir dizi yapıyorsunuz fakat görsel efekler (birkaç sahne dışında) gerçekten çok kötüydü. CGI kullanımı bu kadar belli olan bir dizinin ilk iki bölümünün IMAX'de yayınlanması ise akıllarda tek bir soru oluşturuyor; NEDEN?

2- Senaryo

Bu kadar zengin içeriği olan bir çizgi romandan nasıl bu kadar klişe bir senaryo çıkartılabildi anlamış değilim. Inhumans'ın en büyük sorunlarından birisi, seyirciye yeni bir şey sunamaması. Elimizde bu kadar farklı ve epik bir hikaye varken ana karakterlerin uzayda yaşadığı maceralar yerine, hikayenin büyük bir kısmı dünyada geçiyor. Bu da yaratıcı fikirlerin sayısını önemli derecede azaltıyor. Dolayısıyla hikayenin içerisine girmek isteseniz bile giremiyorsunuz yani bir şeyler eksik kalıyor, olmuyor işte :(

3- Oyunculuklar

Başlıktan da anlayacağınız üzere oyunculuklar da kötü fakat bunun için oyuncuları değil, onlar için yazılmış karakter diyaloglarını suçluyorum. Yani yine senaryo sorununa dönüyoruz.

4- Dizinin kitlesi

Bu bana göre gerçekten dizinin en büyük sorunu. Dizimiz ara ara macera dolu bir çocuk dizisi olmak isterken bazen popüler şarkıların kullanımıyla gençlik dizisi olmak istiyor. ''Tamam canım gençlik dizisi işte mutantlar falan da var amaç zaman öldürmek'' dediğinizde ise aşırı uzun ve gereksiz konuşmalar ve kanlı ölümler ile yetişkin dizisi olmak istediğini görüyorsunuz. Yani Inhumans her kesime hitap etmeye çalışırken aslında hiçbir kesime hitap edemiyor.

Hala buradaysanız tebrik ederim. Artık dizinin konusuna gelebiliriz.

Öncelikle belirtmem gerekiyor ki spoiler verdiğimi sanabilirsiniz fakat yazdığım dizi konusu spoiler içermiyor. Yazdığım her şeyi zaten fragmanlarında göstermişler.

Black Bolt adında konuşamayan bir kralımız ve Medusa adında uzun saçlı kraliçemiz Ay'ın gizli tarafında mutlu mesut Inhumans topluluğuna hükmediyorlar. Her şey yolunda giderken Black Bolt'un kardeşi Maximus, darbe yaparak krallığın başına geçiyor. Kolonide, köprü ve meydanların eksikliği sonucu mutantlar krallarına sahip çıkamıyor ve kraliyet ailesi Dünya'ya kaçıyor. Dizinin geri kalanında ise herkesin bir araya gelmesini ve Black Bolt'un Maximus'u durdurma çabalarını izliyoruz.

Sonuç olarak, Inhumans izlediğim en kötü dizi değil ama Marvel'ın en kötü dizisi olduğuna şüphem yok. Gerçekten çok sıkılıyorsanız veya mutant olsun, çamurdan olsun diyorsanız Inhumans'a göz atabilirsiniz.