İnsanın Vahşi Doğasını Gözler Önüne Seren Filmler

İnsanın vahşi doğasını gözler önüne seren filmler.

İnsan, ortamın elverişli olması durumunda oldukça vahşileşebilecek bir türdür. Bu listedeki filmler, bir insanın ne kadar vahşi ve acımasız olduğunu gözler önüne sermektedir.

Conguest Of Paradise/Cennetin Keşfi (1992)

Christopher Colombus'un Amerika'yı keşfini konu almaktadır. Colombus'un yeni dünyayı keşfetme çabaları ve keşfinden sonra Avrupa'daki etkileri güzel bir şekilde işlenmiştir. Colombus, beraberindekilerle birlikte Amerika kıtasına adımını attıktan sonra yerli halkla ilk başta barışçıl ilişkiler yürütse de ilerleyen zamanda barışçıl yaklaşımın yerini vahşet alacaktır.

Agora(2009)

Roma İmparatorluğu hakimiyetindeki İskenderiye'de geçen film, tarihin bilinen ilk kadın matematikçi, astronom ve filozofu olan Hypetia'nın hayatını konu edinmektedir. Cadı ilan edilerek vahşice katledilmiş, tecavüze uğramış ve vücudu parçalanarak İskenderiye sokaklarında gezdirilmiş olan Hypetia'nın hikayesi. İnsanın din ve savaş uğruna ne kadar da vahşileşebileceğini gözler önüne seren müthiş bir film.

Sineklerin Tanrısı (1990)

Uçak yolculuğu yapan otuz kadar askeri okul öğrencisi uçaklarının kaza yapması sonucu bir adaya düşerler. Kazadan hiçbir yetişkin sağ çıkamamıştır. İlk başta bu durum çocukar için eğlenceli gelmiştir ancak ilerleyen zamanlarda hayatta kalma içgüdüleri devreye girmiştir. Çocuklar iki gruba ayrılmıştır. Biri demokrasiyi temsil eden grup diğeri ise baskıyı, şiddeti temsil eden gruptur. Zamanla baskıyı ve şiddeti temsil eden grup diğer gruba karşı baskın gelmeye başlamıştır. Gittikçe ilkelleşip vahşileşen çocuklar birbirlerine tuzak kurup öldürmeye bile başlamışlardır. İnsan doğasının vahşi tarafını acı bir şekilde gözler önüne seren muhteşem bir film.