Instagram'ın sonunu getirecek o uygulama!

Z Kuşağı farklı bir dünya istiyor. Daha gerçek, daha doğal, filtresiz belki mutsuz! Instagram'ın hayatı tehlikede. Kararı verecekler biziz!

Instagram, her internete erişimi bulunan insan için tanıdık bir uygulama. Bu yazıyı okuyan sizlerin muhtemelen bir, belki daha fazla Instagram hesabı bulunduğundan eminiz, değil mi ? Instagram inanılmaz popülerliğine rağmen, özellikle Z kuşağı tarafından eskiye oranla daha az ilgi görüyor. Peki bunun arkasındaki sebep nedir? Instagram'ın yerini alacak bir uygulama var olacak mı? Instagram'ı fethetmenin yolu nedir? Gelin bu soruların cevapları üzerine tartışalım.


Sosyal medya imparatorluğunun, soyluları, yönetenleri olarak isimlendirebileceğimiz Z kuşağı sosyal medyanın yapmacık, filtrelerle dolu dünyasından sıkılmışa benziyor. Artık çok makyaj, çok filtre, çok mutluluk yerine sadelik, doğallık, ve gerçeklik ilgi görüyor. Kendi hayatını mükemmel olarak tanıtan, her gün fotoğraflarla gülücük saçan insanlar eskiye oranla daha az karşılık görüyor. Çünkü herkes kusursuzluk diye bir şey olmadığının farkında. Durmadan mutlu olunamayacağının, durmadan mükemmel görünülmenin imkansız olduğunun farkına varıyoruz. Özellikle Covid-19 sonrası dönemle birlikte bu değişim hızlanıyor. Z kuşağı önderliğinde değişen bu bakış açısıyla birlikte Instagram ister istemez güç kaybediyor. Instagram'ın sonunu getirmesi muhtemel, yeni neslin yeni arayışına uyum sağlamayı hedefleyen uygulamanın ismi ise BeReal.

BeReal diğer sosyal medya paylaşım platformlarının aksine sizden filtre kullanma, eskiden çekildiğiniz bir fotoğrafı paylaşma gibi özellikleri alıyor. Böylece sadece o an ne yaptığınızı insanlarla paylaşabiliyorsunuz. Ayrıca fotoğraf çekilirken bir ön, bir de arka kamera ile fotoğraf çekip paylaşmanız isteniyor. Rastgele bir anda size gelen bildirimle 2 dakika içinde anlık olarak ne yaptığınızı paylaşmalısınız yoksa diğer arkadaşlarınızın paylaştığı içerikleri göremiyorsunuz. Yani anlık fotoğraf paylaşmak için süreniz sadece iki dakika. Tamamen gerçekliğe ve doğallığa bağlı bu format emoji sistemine bile yansımış durumda. Eğer arkadaşınızın bir fotoğrafına emoji gönderecekseniz, göndereceğiniz emojiye uygun bir fotoğraf çekerek o emojiyi göndermelisiniz. Örneğin bir üzgün surat göndermek için, üzgün olduğunuz bir fotoğraf ile birlikte emojiyi paylaşabilirsiniz.

Şu anda Amerika Birleşik Devletleri, Birleşik Krallık ve Fransa gibi lokasyonlarda en çok indirilen birkaç uygulamadan biri BeReal. Şu anda gelişim aşamasında olan uygulama zamanla büyük şirketlerin de katılması ve güncellemelerle birlikte daha da popüler hale gelip Instagram'ın dahi önüne geçme potansiyeline sahip.