İSKOÇYA'YA YOLCULUK: OUTLANDER

Biraz fantastik, biraz tarih, bir tutam savaş, bir parça da aşk... Outlander, hepsininin bir bütünü. Gelin yakından inceleyelim.

Aradaki 200 yıla rağmen yaşanan tutkulu aşkın hikayesi!

Diana Gabaldon'un kitap serisinden uyarlanan dizinin, dönem severleri oldukça etkileyeceğini düşünüyorum. Gerek kostümleriyle gerek dekoruyla, ve en önemlisi müzikleri ile dönemin ruhunu en derinden hissetmenizi sağlıyor. Sizi 1700'lerin İskoçya'sına götürüyor.

Biraz fantastik, biraz tarih, bir tutam savaş, bir parça da aşk. Outlander, hepsinin bir bütünü. Gelin yakından inceleyelim. 

1900'lerde bir savaş hemşiresi olan Claire Rendall'ın, gizemli taşlardan geçerek 1700'lere yolculuk yapmasıyla hikayemiz başlıyor. Kendini, bir anda İskoçya'nın yeşil vadileri arasında, MacKenzie Klanlığı Kalesi'nde buluyor. İlk başlarda kaçmak, kendi yaşadığı döneme dönmek için büyük savaşlar verse de İskoç savaşçısı Jamie Fraser ile aralarında başlayan aşk, zamanla Claire'i bu iki dünya arasında bir seçim yapmaya bırakıyor. 

Toplamda 6 sezon olan dizinin ilk sezonunda, Claire'in geçmiş yıllara adapte olmasında yaşadığı zorluklar, kendi yılına dönmek için verdiği uğraşlar, kocası Frank'e duyduğu özlem, orada yaşayanlardan 200 yıl ileri olan bilgileri ile insanlara yardım etmesi ve bu uğurda cadı ilan edilmesi gibi birtakım konular işleniyor. Tabii bir tarafta da geçmişin karanlık yüzü, kötü kalpli yüzbaşı Rendall var. Claire ile Jamie'nin evlenmelerinde de en büyük başrol kendisi. Yaşanan bütün bu karmaşalardan sonra Claire, nihayet geri dönmek için gizemli taşlara ulaşıyor fakat bu defa, kalbi onu bir seçim yapması için durduruyor. Claire, 1700'lerde, bir Fraser olarak hayatına devam etmeye karar veriyor. 

Jamie ile Claire'in arasındaki aşkın yanısıra birçok tarihi olaya da tanık oluyoruz. Culloden Savaşı da bunlardan biri ve diziye yeni bir yön veriyor. Claire, bu savaş neticesinde tekrar bir yolculuk yapmak zorunda bırakılıyor. Jamie ve Claire'in iki dünya arasındaki aşkını en derinden hissederek izlediğimiz sezonun konusu da bu savaşın sonucu ile ortaya çıkıyor. İkinci sezonda, Frank'e geri dönmeye mecbur olan Claire, tekrar bir uyum zorluğu yaşıyor ve bir tarafta da kaybettiği aşkının acısı ile ayakta kalmaya çalışıyor. Birbirlerinden habersiz 20 yılı aşkın bir süre hayatlarına devam eden Jamie ve Claire tekrar buluşuyor ve biz yine tarihi, aşkı, İskoçya'yı tüm romantizmiyle izlemeye devam ediyoruz.