İspanyol yapımı izlenesi 5 dizi

Kaliteli 5 İspanyol dizisi listeledim

Gün geçmiyor ki dijital platformlarda şahane birer İspanyol yapımı içerik daha yayınlanmasın. Özellikle Netflix mecrasında neredeyse her ay, dili İspanyolca olan dizi veya film içeriği biz izleyicilerle buluşuyor. Son dönemlerde ben de fazlasıyla İspanyolca içerik izleyen biri olarak sizlere de birkaç tane dizi önerisinde bulunacağım.

Son zamanlarda İspanyol içerikler çok fazla revaçta. Çok da şahane diziler ve filmler ortaya çıkarıyorlar desem yanlış olmaz. Bunların birçoğunu ülkemizde de bulunan bazı dijital mecralardan izleyebilmek büyük şans. Bugün birkaç tane dizi listeleyeceğim ancak bu başlığın devamı ve film içeriklisi olanı da kesin gelir :)

1. La Casa de Papel

Bilindik bir diziyle başlamak istedim. La casa de papel’i izlemeyen kaldı mı bilmiyorum. Dizi ilk etapta İspanya’da bir televizyon kanalında yayınlanmış ancak beklenen ilgiyi pek alamamış. Ne zaman sonra Netflix’te yayınlanmaya başladı, işte o zaman dünya çapında fenomen bir dizi haline geldi. Üzerine ekstra sezonlar bile çekildi. Hatta öyle ki, toplamda 5 sezon 48 bölüm süren dizinin bir de Kore versiyonu çekildi ve yine Netflix mecrasında yayına girdi. 

2. El Embarcadero (The Pier)

Başrollerinde La Casa de Papel dizisinde izlediğimiz Profesör, Alvaro Morte’nin olduğu ve Irene Arcos ile Veronica Sanchez’in de ona eşlik ettiği yine La Casa de Papel yaratıcılarından Alex Pina’nın imzası olduğu bir dizi bu. Dizi Valensiya’nın Albufera denilen bir iskele etrafında geçiyor. Kısaca konusu; kocasının gizemli ölümünün ardından, geride kalan sırları açığa çıkarmaya çalışırken gerçeklerle yüzleşmek zorunda kalan bir kadının hikâyesini anlatıyor. 2 sezon 16 bölümden oluşan bu diziyi bulabildiğiniz herhangi bir dizi sitesinden izleyebilirsiniz. -Ülkemizde hiçbir mecrada yok maalesef.-

3. Alta Mar (High Seas)

2019 yılında yayın hayatına başlayan Alta Mar, 1940’lı yıllarda geçen bir dizi. Barbara de Braganza isimli bir gemiyle Rio de Janeiro’ya doğru yola çıkan insanların yolculuk boyunca başlarına gelen olaylar işleniyor dizide. Herkes tam bir şekilde gemiye binmiştir ama bir de sürpriz, beklenmedik bir yolcu daha vardır. Bakalım bu yolcu kendisi gibi nasıl sürprizler ortaya çıkaracaktır? Dram türünde lanse edilen ve 3 sezon 22 bölümden oluşan bu diziyi Netflix platformunda izleyebilirsiniz.

4. Elite

La Casa de Papel ülkemizde ve yayınlandığı ülkelerde tanınırlığını kanıtladıktan sonra yayına girmiş bir diğer İspanyol dizisi Elite. Kadrosunda yine LCDP dizisinden tanıdığımız birkaç ismi görmek mümkün. Bu dizide başlangıç olarak; ülkenin en bilinen, zenginlerin tercih ettiği okula, kendi okullarının zarar görmesiyle gitmeye hak kazanan işçi sınıfından 3 öğrencinin hikâyesini konu alıyor. Öğrenciler okula başlar ve yeni arkadaşlarıyla tanışırlar ancak sınıf farklılığı çok fazla olduğundan bir noktadan sonra iki grup arasında çatışma başlar. Daha sonra aralarından birinin ölü bulunmasıyla işler daha da karışır. Tür olarak gizem, suç, dram ve gerilim olarak belirtilen ve 5 sezon 40 bölümden oluşan bu diziyi Netflix’ten izleyebilirsiniz. Diziyle alakalı bir bilgi daha; dizi 6. sezon onayını aldı ancak yayın tarihi henüz açıklanmadı.

5. Vis a vis

Erkek arkadaşı tarafından zimmetine para geçirmesi için kandırılan ve bunun sonucunda hapse girmek zorunda kalan, ailesinden bu durumu saklamaya çalışan Macarena’nın (Maggie Civantos) hikâyesini konu alıyor bu dizi. Yine ve yine :) LCDP dizisinden bildiğimiz birkaç isim de burada yer alıyor. Bu dizi de LCDP gibi ilk başta televizyon dizisi olarak yaratılıp daha sonra Netflix’te de yayınlanan dizilerden biri. Yapım ekibinde de bildiğimiz isimlerden Alex Pina yer alıyor. 5 sezon 48 bölümden oluşan bu diziyi de tabii ki Netflix’imizden izleyebilirsiniz.


Daha nice şahane İspanyol dizi içerikleri var ancak şimdilik bu kadarla sınırlı kalıp, daha sonra bu serinin devamının da geleceğini belirtmek isterim. İzlemeyenlere hepsini önerir, izleyeceklere de iyi seyirler dilerim şimdiden :)