İstanbul’da Ders Çalışılabilecek Güzel Kafeler- 2024

İstanbul'da ders çalışmak için güncel, sessiz ve rahat olan kafe önerileri. Ders çalışılacak kafeler 2024.

Ders çalışılabilecek bir yer seçerken, kolayca yer bulabilmemiz ve rahat bir çalışma ortamı kurabilmemiz odaklanabilmek için oldukça önemli. 2024 yılına uygun olarak yazdığımız bu yazıda sizin için dışarıda ders çalışabileceğiniz güzel kafe önerileri sunduk.


Sedir Kitap & Kahve-Üsküdar

Üsküdar’ın iskelesine ve Marmaray’a çok yakın olan bu kafe 10.00 ile 23.00 arasında haftanın her günü hizmet veriyor. Pazar günleri ise 09.00 ile 23.00 saatleri arasında açık bulunuyor. Masalarının ders çalışmaya uygun oluşu ve özellikle üst katının daha da sessiz olması sebebiyle burada rahatlıkla ders çalışabilirsiniz. İçeride kitap ve defter satışları da yapılıyor. Ulaşım açısından kolay olması da kafenin güzel özelliklerinden.

Books & Coffee-Karaköy

Karaköy tramvay durağına çok yakın olan bu kafenin ulaşımı da oldukça rahat ve iskeleye yakın. Hafta içi 09.00 ile 23.00 arasında, hafta sonları ise 07.00 ile 23.00 arasında hizmet vermekte olan kafenin iki katlı oluşu da avantajlarından biri. Karaköy’ün kalabalık ve gürültülü ortamından adeta sizi soyutlayan bu kafede rahatlıkla ders çalışabilirsiniz.

Kırmızı Kedi Pera-Beyoğlu

Bu kafe de saydığımız diğer kafeler gibi ulaşım açısından oldukça rahat. Şişhane metro durağına oldukça yakın olan bu kafenin ortamı da sıcak ve sessiz. Sokağa doğru bakan oturma alanları da ders çalışırken size iyi hissettirecektir. Ders çalışabilmekle birlikte kitap da satın alabileceğiniz Kırmızı Kedi Pera, masaları ve estetik ortamıyla ders çalışırken rahat edebileceğiniz bir kafedir.

Payedar-Üsküdar

Marmaray’a ve iskeleye oldukça yakın olan bu kafe, Mihrimah Camii’nin hemen arkasında bulunuyor. Payedar iki ayrı kapısı ve yan yana olan binalarında haftanın her günü 10.00 ile 00.00 saatlerinde hizmet veriyor. Sessiz ve camiye bakan huzurlu ortamıyla balkonunda veya içeride keyifle ders çalışabilirsiniz.

İstanbul Kitapçısı-Kadıköy

İstanbul Kitapçısı, pek çok semtin iskelesinde hizmet veriyor. Kadıköy’de bulunan bu kafenin büyük oluşu, teras alanındaki masaların büyüklüğü ders çalışmak açısından daha avantajlı. Haftanın her günü 10.00 ile 21.00 arasında hizmet veren bu kafede denizi izlerken huzurla ders çalışabilirsiniz.