İstanbul'da Müze Kart ile gezebileceğiniz yerler

İstanbul'da Müze Kart ile ek ücret ödemeden gezebileceğiniz yerleri listeledim.

İstanbul’da müze kart ile gezebileceğiniz birçok yer bulunuyor. Senede bir kere aldığınız müze kart aldığınız günün bir sene sonraki tarihine kadar geçerli. İstanbul bir yana tüm Türkiye’de geçerli olan bazı müzelere de ekstra ücret ödemeden bu kart ile giriş yapabiliyorsunuz. Bu içeriğimizde İstanbul’da gezeceğiniz müzeleri yazacağım. 

1. Galata Kulesi

Sizi bilmem ama Galata’nın yeri bende çok başkadır, çok severim. O yüzden de ilk sıraya yazmak istedim. Rivayete göre ilk çıktığın kişiyle evleniyormuşsun diyorlar ama bende çalışmadı bu, çalışan varsa yorumlara yazabilir :)) Bir süre önce restore edilip yeniden ziyarete açılan Galata Kulesi haftanın her günü sabah 08.30 ile 23.00 saatleri arasında ziyarete açık. Adresi çoğunuz biliyordur ama yine de yazayım: Bereketzade, Galata Kulesi, 34421 Beyoğlu/İstanbul.

Fotoğraf: muze.gov.tr


2. Galata Mevlevhanesi

Galata Mevlevihanesi diğer adıyla Kulekapı Mevlevihanesi de Beyoğlu ilçesinde bulunan eski Mevlevihanelerden biri. Günümüzde Galata Mevlevihanesi olarak biliniyor ve müze olarak faaliyet gösteriyor. Yaz döneminde olduğumuz bu günlerde, haftanın her günü 09.00 ile 20.00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz. Galata Kulesi yakınlarında olan bu Mevlevihane’nin adresi: Şahkulu, Galip Dede Caddesi, No:15, Beyoğlu/İstanbul.

3. İstanbul Arkeoloji Müzesi

Türkiye’nin ilk müzesi olan İstanbul Arkeoloji Müzeleri üç ana birimden oluşan müzeler kompleksi olarak bilinir. Bu üç ana birim;  Arkeoloji Müzesi, Eski Şark Eserleri ve Çinili Köşk Müzesi. Bu müzelerin koleksiyonlarında imparatorluk topraklarından getirilen, çeşitli kültürlere ait bir milyona yakın eser bulunmaktadır. İstanbul Arkeoloji Müzeleri’ni de her gün 09.00 ve 19.00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz. Adres: Alemdar Caddesi, Osman Hamdi Bey Yokuşu Sokak, Gülhane Fatih/İstanbul. 

4. Rumeli Hisarı

Rumeli Hisarı benim İstanbul’da gezmeyi en sevdiğim yerlerden biri. Burası aynı zamanda Boğazkesen Hisarı olarak da bilinir. Hisar, Fatih Sultan Mehmet tarafından İstanbul’un fethinden önce Boğaz’ın kuzeyinden gelebilecek saldırıları engellemek için Anadolu Hisarı’nın tam karşısına inşa ettirilmiştir. Mekânda önceden çok uzun yıllar boyunca Rumeli Hisarı konserleri düzenlenmiştir. Yükseklik korkusu olanlara bir tık daha dikkatli olmalarını önerebileceğim bu hisarı Pazartesi günleri hariç diğer günler sabah 09.00 ile 18.30 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz. Adres: Yahya Kemal Caddesi No:42, Rumelihisarı Mahallesi, Sarıyer/İstanbul. 

Fotoğraf: muze.gov.tr


5. Büyük Saray Mozaikleri Müzesi

Büyük Saray Mozaikleri Müzesi, İstanbul’da Sultanahmet Meydanı’ndaki Arasta Pazar’da yer alan Mozaik müzesidir. Müze binası, üzerine Sultanahmet Camii Çarşı’nın yapıldığı Büyük Saray’ın tabanı mozaiklerle kaplanmış olan peristil bölümünün kalıntıları üzerine inşa edilmiştir. Her gün ziyarete açık olan müzeyi sabah 09.00 ile 20.00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz. Adres: Sultanahmet Mahallesi, Kabasakal Caddesi, Arasta Çarşısı Sokak, No:53 Fatih/İstanbul.

6. Türk İslam Eserleri Müzesi

İstanbul Türk ve İslam Eserleri Müzesi, ülkemizde Türk-İslam eserlerini topluca kapsayan ilk müze olarak bilinmektedir. Sultan sarayları dışında günümüze ulaşabilen tek özel saray olan şimdiki binasının geçmişi 16. Yüzyıla dayanmaktadır. Mimar Sinan’ın en önemli yapılarından Süleymaniye Camii Külliyesi’ndeki imaret binasında 1914 yılında ziyarete açıldı. 1983 yılında Sultanahmet Meydanı’nın batısındaki İbrahim Paşa Sarayı’na taşınan müzeyi haftanın her günü sabah 09.00 ile akşam 20.00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz. Adres: Binbirdirek Mahallesi, At Meydanı Sokak, No:12 Sultanahmet, Fatih/İstanbul. 


Müze bilgileri kaynak: muze.gov.tr