İşte O Liste: Bir Oturuşta Biten Yılbaşı Filmleri

Yılbaşında izlenebilecek birkaç film önerisini sizler için listeledim.

Yılın sonuna gelmeye başladığımız bu zamanlarda internetten kafamı çok karıştırmayacak, beni yormayacak, sakin yılbaşı filmlerini bulurum. Sonra yanıma bir kahve biraz da patlamış mısır alıp havanın iç karartıcı kapalılığından kaçarcasına açar izlerim bulduğum tüm filmleri. Bu konuda artık bir guru olduğumu düşündüğümden ötürü bu yazıda sevdiğim ve ulaşılması kolay yılbaşı filmlerini listeleyeceğim.

1.The Holiday

İçinde Cameron Diaz, Jude Law, Kate Winslet, Jack Black var, yani daha ne olsun. Hikayesi çok kafa karıştırmıyor, iki çiftten birini illaki sevip izlersiniz. Ve film Netflix'de her yıl Top 10 listesinede kendine yer buluyor.


2. Love Actually

Bu filmin başarısında sonra ikincisi de çekildi ancak ilkiyle aynı tadı veremedi ama siz derseniz ki ben ikisini de izlemek istiyorum, ikisinide Amazon Prime'da bulabilirsiniz. Ve evet filmde Alan Rickman'da var.

3. Home Alone

Unuttum sanmayın, Evde Tek Başına olmadan yılbaşı listesi olur mu hiç. Bu film benim için Mariah Carey gibi, her yılbaşı tekrar tekrar kendini hatırlatıyor. Seviyoruz, ve izliyoruz efendim. Disney+ üzerinden izleyebilirsiniz.


4. Holidate

Netflix her yılbaşında böyle bir film piyasaya sürüyor buna oldukça alışkınız ama ben hâlâ neden Emma Roberts bu filmde olmayı kabul etti onu anlamış değilim. Yine de sevdik, sevdalandık, kör düğümle bağlandık bu filme maalesef.

5. The Nightmare Before Christmas

Bir Tim Burton işi, hafif karanlık, oldukça gotik. Yukarıda önerdiklerimle oldukça tezat olmasına rağmen yılbaşı bu film olmadan anlamsız gibi geliyor bana. Diğer Disney işlerinden aşina olduğumuz parıltılar, ışıltılar bu filmde yok ancak kendisi Disney+'ın en bilinen işlerinden biri.

6. The Muppet Christmas Carol

Ve son film önerim The Muppet Show'dan geliyor. Ne kadar büyürsem büyüyeyim asla kopamadığım bu ekip beni yılbaşında da yalnız bırakmıyor ve Disney+ sayesinde harika bir şov izlemeye çağırıyor. 1992'nin Aralık ayından gelen bir rüzgar 2022 yılındaki çanları çalıyor ve hepimize mutlu yıllar diliyor.

Şayet filmleri izlerseniz yanınıza sıcak bir salep almayı, kalın giyinmeyi ve yeni yıla girerken ondan geriye doğru saymayı unutmayın.

Şimdiden Mutlu Yıllar!