İzlemekten keyif alacağınız Studio Ghibli filmleri

Çizgi film, animasyon veya anime izlemeyi seviyorsanız bu içerik tam size göre!

Küçükken hafta sonları ailecek izlediğimiz Barbie filmlerini hiç unutmam. Sanırım çizgi filmleri ve animasyonları hâlâ sevmemde büyük bir etken de bu. Kaç yaşına gelirsem geleyim televizyonun veya bilgisayarın başına geçip saatlerce sıkılmadan çizgi film izleyebilirim. Siz de benim gibi çizgi film, animasyon veya anime izlemeyi seviyorsanız, bu içerik tam size göre.

  1. RUHLARIN KAÇIŞI (SPIRITED AWAY)

Chihiro, ailesiyle birlikte farklı bir kasabaya taşınır. Yolculuk sırasında aile ilginç bir tünel keşfeder ve bu tünelin içine girdiklerinde kendilerini farklı bir dünyanın içinde bulurlar. Chihiro burada sihirli yiyeceklerden yiyen ve domuza dönüşen anne babasını kurtarabilmek için çabalar ve Haku'nun da yardımı ile oradan kurtulmaya çalışır.

Film, Hayao Miyazaki tarafından yazılıp yönetilmiş ve 2003 yılında 'Uzun Metrajlı En İyi Animasyon Filmi' Oscar'ını kazanıp Oscar kazanan anime olarak tarihe geçmiştir.

2. YÜRÜYEN ŞATO (HOWL'S MOVING CASTLE)

Sıradan bir kız olan Sophie'ye bir cadı tarafından büyü yapılır ve genç kız doksan yaşındaki bir kadına dönüşür. Sophie artık fazlasıyla yaşlanmış ve çevresi tarafından tanınmaz bir hale gelmiştir ve bu büyüden kurtulmak için çözüm arayışına girip yollara düşer. Yolda ilginç görünümlü bir şatoyla karşılaşır ve içeri girer.

Film, İngiliz yazar Diana Wynne Jones'un 1986'da yayımlanan aynı isimli kitabından uyarlanmıştır. Yine bu film de Hayao Miyazaki tarafından yönetilmiştir.

3. KÜÇÜK CADI KİKİ (KIKI'S DELIVERY SERVICE)

Yetenekli ve hırslı bir kız olan Kiki, eğitimini tamamlayıp cadı olabilmek için bir sene boyunca ailesinden uzakta yaşamak zorundadır. Kedisini yanına alıp süpürgesiyle kendine çalışacak bir yer arayan Kiki, bir sahil kasabasında fırında çalışmaya başlar.

Filmin yönetmenliğini Hayao Miyazaki yapmıştır. Eiko Kadano'nun romanından uyarlanan film Studio Ghibli tarafından yayınlanan dördüncü filmdir.

4. AŞIRICILAR (THE SECRET WORLD OF ARRIETTY)

Parmak büyüklüğünde olan küçük insanlardan oluşan bir aile, sıradan bir evin zemininde gizlice yaşamakta ve hayatta kalabilmek için insanlardan eşyalar aşırmaktadır. Yaz tatilinde Arrietty ve ailesinin yaşadığı eve gelen Sho isimli bir çocuk havalandırma deliğinden evine dönen Arrietty'yi görür.

Yönetmen Hiromasa Yonebayashi’nin ilk filmi olan Aşırıcılar, Mary Norton’ın fantastik romanı The Borrowers’dan uyarlanmıştır.

5. MARNIE ORADAYKEN (WHEN MARNIE WAS THERE)

Koruyucu ailesi ile birlikte yaşayan Anna, yazın Hokkaido şehrindeki bir kasabaya gider. Kasabadaki gizemli bir konak Anna'nın ilgisini çeker. Konağa gidip, etrafı inceler. Konakta yaşayan Marnie adındaki kızla arkadaş olur.

Film, Hiromasa Yonebayashi tarafından yönetilmiştir ve Joan G. Robinson'un romanından uyarlanmıştır.