İzleyeni Ekrana Kitleyecek En İyi 5 Anime

Animelere karşı ön yargılı olanları bile ekrana kitleyecek en iyi 5 animeyi inceliyoruz.

Elbette herkesin buraya ekleyeceği bir isim olacaktır. Ama bu listeyi hazırlama amacım animelere karşı önyargılı olanlar veya nereden başlayacağını bilemeyenler için. Ben izlemem diyen birini bile ekrana kilitleyecek türden 5 animeyi inceliyoruz.

5. Noragami


Eskiden ölüm tanrısı olan Yato, tapınağı olmayan ve birkaç kuruşa insanların dileklerini yerine getirerek yaşamını devam ettirmektedir. Seri Yato'nun müşterisine yardım ederken kendisini kurtarmaya çalıştığı Hiyori Iki ile tanışmasıyla başlar. Hiyori, bedeni ve ruhunu düzeltmesi için Yato'nun peşinde birçok olaya tanıklık edecektir. Bir taraftan silahı olan ruh Yukine'yi eğitmeye çalışacaktır. Yer yer hüzünlü, yer yer komik sahneler barındırmakta. Animeye yeni başlayanlar için hafif ve sevimli bir seri.

4. Violet Evergarden

Orduda görev yapan Violet, savaşta iki kolunu kaybetmesinin ardından Otomatik Anı Kuklası olarak işe başlar. Ancak küçük yaştan itibaren orduda bulunup savaşlara katılması yüzünden duygularının ne anlam ifade ettiğini bilmemektedir. Binbaşı Gilbert'ın ona "Seni Seviyorum" söylemesinin ardından bunun ne anlama geldiğini öğrenmek için kukla olarak çalışır. Otomatik Anı Kuklası, insanların duygularını ve en anlamlı ifade biçimiyle yazıya aktarmaktadırlar. Violet zamanla insanların duygularını kendi içine hissetmeye başlar. İşinde daha da ünlenen Violet, binbaşının kendisine söylediği kelimelerin ne anlam ifade ettiğini zamanla öğrenmeye çalışır.

3. Haikyuu!!

Bir şans etkinliği Shoyo Hinata'nın voleybola olan ilgisinin fitilini ateşler. Gittikce ilgisi artan Shoyo, takımındaki birkaç kişi ile birlikte okullar arası bir turnuvaya katılarak "Kortun Kralı" olarak bilinen Tobio Kageyama tarafından yenilen ilk ve son kez Orta okullar ligi maçına çıkmayı başarır. Yenilmelerinin ardından Shoyo büyük bir hırsla Kageyama'dan intikam alıp kendisini ispatlamak ister. Ancak şans eseri aynı lisede karşılaşan Kageyama ve Shoyo, birbirlerine olan nefretleri ile birlikte aynı takımda oynamaya başlarlar. Zamanla ikisi birlikte çok iyi takım arkadaşı olurlar. Gençliğin ateşi ve enerjisini çok iyi yansıtan seri, maçlarıyla sanki gerçekmiş gibi insanı bir sonraki bölümü izlemeye sürükler. Kısacası oldukça komik ve sürükleyici bir konuya sahiptir.

2. Kabaneri of the Iron Fortress

Dünya sanayi devriminin tam ortasındayken, kalbi demirden bir tabakayla kaplı olan ve kalbi parçalanmadıkça ölmeyen bir canavar türü ortaya çıkar. Isırdığı insanları kendisi gibi bir canavara dönüştüren bu canavar Ceset (Kabane) adı verilen bir tür zombidir. Uzak Doğu'daki Honomoto adlı adada yaşayan insanlar bu canavarlardan korunmak için pek çok karakol kurmuşlardır. Karakollar arasındaki ulaşım Hayajiro adındaki buharlı lokomotif sayesinde sağlanmaktaydı. Aragane karakolunda yaşayan Ikoma adında bir çocuk da buharlı lokomotifin bakım faaliteylerinde görev almaktaydı. Becerikli Ikoma, canavarlara karşı kullanmak için kendisine Delici Mızrak (Tsuranuki Zutsu) adında bir silah yapmıştır. Gece çöktüğünde lokomatifin kontrolden çıkarak canavarlar tarafından istila edilmesinin ardından lokomotifte bulunan bütün insanlar canavara dönüşmüştür. İstediği fırsatı yakalayan Ikoma, saldırı altındaki karakolu kurtarma görevini üstlenmiştir.

1.Attack on Titan

Yüzyıllar evvel önce insanlar yok olmanın eşiğine gelmiştir. Ve insanoğlu çareyi yüksek surların ardında yaşamakta bulmuştur. Devler hikayelerde anlatıldığı gibi uzun, zekadan yoksun görünen, insanları yiyen ve bunu beslenmek için değil sadece zevk için yiyen varlıklardır. Surlarının bilinen en yüksek devden bile daha uzun olan şehire 100 yıl içinde bir tane dev bile ayak basmamıştır ta ki şehirleri surlardan bile uzun olan dev tarafından yıkılana kadar.Küçük bir çocuk olan Eren ve Mikasa bir anda ortaya çıkan devin şehirlerinin surlarını yıkmasına tanık olmuşlardır. Bu saldırı sonucu sur dışındaki devler şehrin içine akın etmişlerdir. Eren, sura girmiş dev tarafından gözleri önünde annesinin yenişine tanık olmuştur. Devlere karşı büyük bir nefret besleyen Eren bu olaydan sonra devlerden intikam almak için yemin eder.

Konusuyla, çizimleriyle, müzikleriyle muhteşem olan seri, animelere yabancı olan birini bile kendisini izlettirecek kadar iddialıdır. Fazla söze gerek duymadan, listenin en başında olmasından da anlaşılacağı üzere izlemenizi şiddetle önerdiğim bir seridir. İyi seyirler dilerim.