Japon Dili

Japonca öğrenmek kulağa hiç bu kadar hoş gelmemişti:)

Son yıllarda ülkemizde olduğu gibi dünyada da popülerlik kazanan Japon dili en çok öğrenilmek istenilen ve ilgi duyulan dil haline gelmiştir. Japonca dili bu popülerliği şüphesiz anime endüstrisine borçludur. Dünyada bu dili konuşan 128 milyonun üzerinde insan vardır ve her geçen yıl bu sayı artmaktadır.

Japonca, tıpkı Türkçe gibi sondan eklemeli bir dildir ve bu nedenle Türkler için öğrenilmesi kolay diller arasında yer alır. Cümle yapısı ve sözcük dizilimi hemen hemen Türkçe ile aynıdır. 

Japonca ’da üç tane alfabe bulunur. Bunlar Hiragana, Katakana ve Kanji alfabeleridir. Hiragana ve Katakana hece alfabesi iken Kanji ise Çin harflerinden uyarlanmıştır. Japonca öğrenmenin en zor noktası da burada başlar. 

Japonca genel itibariyle Çince’nin yanında diğer Avrupa kökenli dillerden oldukça etkilenerek günümüze gelmiştir. Bu yüzden Japoncada birçok yabancı sözcük bulunmaktadır. Bu durum özellikle ana dilli İngilizce veya diğer Avrupa dillerinden biri olan insanlar için oldukça önemlidir çünkü bu özellik sayesinde dil öğrenmek kolay hale gelmektedir. 

Japonca her ne kadar Avrupa dillerinden etkilenerek gelmiş olsa bile dünyada öğrenilmesi en zor dillerden biridir. Çünkü Katakana ve Hiragana gibi normal alfabenin yanına Çin dilinden gelen Kanji  yazı sistemi eklenince Japonca öğrenmek bir hayli zor gelmektedir. Ama bu sizin gözünüzü korkutmasın. Günümüzde hızla gelişen teknoloji sayesinde Japonca ile ilgili birçok kaynak bulunmaktadır. 

Japonca öğrenmek sabır ve emek isteyen bir süreçtir. Her gün düzenli çalışmayla bu dilin üstesinden gelebilirsiniz. Bu dili öğrenerek Japon kültürünü daha yakından tanıyabilir ve istediğiniz animeyi ana dilinde izleyebilirsiniz.