Japonyanın John Wick'i: Sakamato Days

Bir zamanlar karanlık dünyanı en çok korkulan suikastçilerinden olan Taro Sakamato bir gün kasiyer bir kıza aşık olmasıyla başlar.

Baş karakter Taro Sakamoto, bir zamanlar suikast dünyasında adı efsane olmuş, her düşmanını alt edebilecek kusursuz yeteneklere sahip, soğukkanlı bir suikastçıdır. Ancak bu karanlık geçmişi geride bırakıp aşık olduğu kasiyer kız için bu karanlık dünyayı bırakıp bu işlerden elini çekmiştir. Sakamoto artık şişmanlamış ve sıradan bir baba gibi görünse de, içindeki efsanevi suikastçı yeteneklerini hala korumaktadır.

Manga, Sakamoto'nun sıradan bir hayat yaşamaya çalışırken eski suikastçı arkadaşları, rakipleri ve düşmanları tarafından sürekli tehdit edilmesiyle hareketlenmeye başlıyor. Sakamoto, aile güvenliğini sağlamak için suikast dünyasına tekrar dahil olmak zorunda kalır, fakat bu sefer ölümcül yeteneklerini daha farklı bir şekilde kullanarak olayların üstesinden gelir.

Hem aksiyonu hemde komediyi bir arada barındıran Sakamato Days detaylı ve ince çizimleriyle kendisini hayran bırakıyor. 

Peki bu mangayı neden okumalısınız? Sakamoto, alışılmışın dışında bir ana karakter. Bir yandan suikastçı dünyasının en iyisiyken, diğer yandan ailesine derinden bağlı bir baba figürü sunarak karakter gelişimin de hikaye de iyi bir rol oynar.

Mangadaki dövüş sahneleri hem inanılmaz dinamik hem de mizahi ögelerle doludur. Mizah, mangada önemli bir rol oynar. Sakamoto'nun eski hayatı ile yeni yaşam tarzı arasındaki çatışmalar, hem eğlenceli hem de düşündürücü anlar yaratır.

Sakamoto Days, manga dünyasında kendine özgü bir yer edinen, hem aksiyon severlere hem de komedi arayan okurlara hitap eden eşsiz bir seri. Ocak ayında yayınlanacak olan animesini sabırsızlıkla bekliyor olacağım!