Kaçış İlk Bölüm Yorumu

Gerçekçi sahneleri ile gündeme oturacak bir dizi.

Kaçış, Disney+ Türkiye'nin yaptığı ilk dizi. Dizinin hikayesini Engin Akyürek yazmış. Bu bilgiyi neden verdim? Belli bir sebebi yok.

Dizi, Engin Akyürek'in karakteri Mehmet'in savaş fotoğrafçılığının değer görülmemesi hakkında ettiği isyanı bir arkadaşına dile getirmesi ile başlıyor. Daha sonra başka muhabirler ile Ezidi köyüne gitmek için yola çıkıyor.


İki gün kalıp geri döneriz düşüncesi ile gitmiş olsalarda maalesef öyle olmuyor. Karakterlerimizin kaldığı köy radikaller tarafından işgal ediliyor. Köy halkının bir kısmı ölürken bir kısmı, muhabirler de dahil olmak üzere, Hattat'a götürülüyor.

Bölümün ilk sahnesi bence çok çarpıcı bir sahneydi. Gerçekte var olan şeylerin bu kadar gerçeğe yakın olarak diziye konulması konuşulmayanın konuşulmasına sebep olabilir.

Bölüm içerisinde sevmediğim ya da mantıklı bulmadığım bir iki olay var. Öncelikle CGI'lar. Disney gibi bir platformdan beklenmeyen kötülükte CGI'lar vardı. İkinci olarak da senaryoda bazı gereksiz konuşmalar ve bir tane mantık hatası dışında eleştirebileceğim bir şey yok diyebilirim.

İkinci bölümü izlemek için gelecek haftayı beklemek biraz can sıkıcı olsa da kesinlikle beklemeye değer diye düşünüyorum.