KADIKÖY SİNEMASI

Tarihi Kadıköy sineması 2018'den beri eski sahiplerinde. Eğer daha önce keşfetme fırsatı bulmadıysanız mutlaka gidip görmelisiniz.

Daha önce hiç adını duydunuz mu bilmiyorum ama duymadıysanız harika bir şey keşfetmek üzeresiniz. 1964 yılından bu yana Kadıköy sokaklarında olmaktan asla vazgeçmeyen tarihi bir sinema/tiyatro/kültür merkezi diyebiliriz Kadıköy sineması için.

İlk olarak 1964 yılında hizmete giren bina yaklaşık 3 sene boyunca tiyatro severlere hizmet vermiş. Zaten ilk başta bir tiyatro salonu olarak tasarlandığı için amacına hizmet ettiğini söylemek yanlış olmaz.

Sene 1967'ye geldiğinde, tiyatro salonu halinden çıkıp bir sinema salonuna çevrildi ve bu süre zarfı içinde işletmecileri de değişti. 1967-1980 yılları arasında kışın sinema sektörüne hizmet eden salon, yaz aylarında ise tiyatro topluluklarına kiralanarak ayakta durmaya devam ediyordu.

80lerden sonra bir dönem zannediyorum ki el değiştirmeye devam etti ta ki 2018 yılına kadar. 2018 yılında tekrar eski sahiplerinden birinin eline geçti ve tarihi dokusu bozulmadan tadilat gören bina hizmete açıldı.

Peki şu an neler oluyor? Şimdilerde sinema festivallerine ev sahipliği yapıyor bu tarihi sinema. Vizyondaki pek çok filmi bulabileceğiniz gibi festival filmlerini, bağımsız filmleri ve eski filmleri izleme şansını yakalayabilirsiniz. Yaptıkları işler sadece sinema ile sınırlı değil; aynı zamanda müzik, resim ve tiyatro gibi sanatın pek çok dalına da ev sahipliği yapıyorlar zaman zaman.

1964 yılından 2022 yılına kadar birçok farklı kimse burayı işletme fırsatı bulmuş olsa da amacından hiç sapmadan sanat severlere hizmet vermeye devam eden bu güzel tarih dilerim ki senelerce hizmet vermeye devam etsin.